Loading...

Groene stroom Diphoorn Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als wind, biomassa, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is een stuk milieuvriendelijker in vergelijking met grijze stroom dat wordt gegenereerd middels fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Door middel van onze groene stroom checker kun jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Diphoorn vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Zie ook onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Diphoorn en check de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Diphoorn

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Diphoorn vergelijken (december 2023)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna check je de best matchende groene stroom maatschappijen. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidieregelingen en forse welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Diphoorn vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra verschillen per postcode in Drenthe).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonneweides.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: beoordeling Engie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodemwarmte, biomassa, zonne-energie, windenergie, aardwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. aardolie, aardgas, kolen, steenkool (vuile elektriciteit). De verwerking van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Vind alles uit over groene energie Sint Jansklooster vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Selecteer een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Diphoorn

De zon is het type energie die nooit opraakt. Kies ook voor energie van de zon, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de vergelijkingstool de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organische materialen als mest en maïs. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Coevorden.

groene-stroom-diphoorn

Een energieneutrale woning in Diphoorn rond december 2023

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl detecteer je belangrijke toelichting op groene stroom Diphoorn. De vraag is, waarom eigenlijk stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Diphoorn wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname verminderen.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie minimaliseren doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op jullie gebruik. Dan kun je denken aan “de verwarming omlaag doen” en doe je wasmachine zo vol mogelijk. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler of een warmtepomp (ketel). In de winter heb je wel stroom nodig van jullie energiebedrijf. Aan de andere kant, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, AWB, Atag, Vaillant of Remeha) niet meer toegestaan. De klassieke hr-ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) onttrekt de warmte uit de lucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van jouw appartement en gebruikswater. De installatie heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Diphoorn is kostbaar. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Voordelig, en eenvoudig te plaatsen. Daarbij reduceer je het negatieve CO2 effect en besparen jullie op de energiekosten. De aanschafprijs ligt zo tussen de €3400 tot €6800. Geholpen door de interessante ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Middelharnis afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Specifieke bedrijven als Qurrent, Pure Energie, Powerpeers, Engie, Eneco, Van de Bron focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert zie je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Diphoorn operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Het stappenplan is: jullie actuele contract opzeggen en aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jullie toekomstige energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best aantrekkelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Diphoorn fors lager in vergelijking met jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat families die hierom neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van verschillende contracten vergelijk je hierna enkele stroom abonnementen. Info: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene energie check bekijk je ogenblikkelijk welke aanbieders duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Diphoorn vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en deals voor gas en elektriciteit.