Loading...

Groene stroom Weerselo Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand d.m.v. reine, onuitputbare bronnen als aardwarmte, zon, biomassa, bodemwarmte, waterkracht. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel schoner wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat tot stand komt met behulp van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie wordt steeds beter. Door gebruik te maken van onze groene energie check kunnen jullie ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Weerselo vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Bekijk direct het stappenplan voor energieneutraal wonen in Weerselo of doorzoek de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Weerselo

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Weerselo vergelijken (december 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daaropvolgend detecteer je de beste groene energiebedrijven. Is groene energie kostbaarder dan normale stroom? Helemaal niet! Via subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Nu groene stroom in Weerselo vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven verschillen per postcode in Overijssel).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Opties zijn het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: maandelijkse kosten Vattenfall.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zon, water, wind, bodem, aarde veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het leukste is, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan kolen, aardgas, aardolie, steenkool (grijze elektriciteit). De verwerking van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Ook interessant: groene energie Linne vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Ga voor een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Weerselo

Energie van de zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnecellen, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Dinkelland.

groene-stroom-weerselo

Een energieneutrale woning in Weerselo rond december 2022

Via deze pagina vind je alle details over groene stroom Weerselo. Interessant, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woning met een beperkte of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Weerselo wordt steeds populairder. Een huis als dit realiseren jullie via het volgende model:

 • Jouw appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

Het energieverbruik stabiliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met energie. Voorbeelden zijn “de oven efficiënt gebruiken” en een ketel kopen die past bij de grote van je huis. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In de winter neem je stroom af bij jouw maatschappij. Intussen, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde cv-ketel (van AWB, Atag, Remeha, Nefit of Intergas) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) nuttigt warmte uit de buitenlucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar praktische warmte voor het opwarmen van jullie woning en douchewater. De installatie heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Weerselo kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te plaatsen. Tevens verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op maandelijkse energielasten. De totaalprijs schommelt tussen €2800 t/m €7100. Geholpen door de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Frieschepalen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle leveranciers. Unieke aanbieders zoals Van de Bron, Engie, Eneco, Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie faciliteren dit. Via jullie adresgegevens ontdek je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Weerselo aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is een eitje. De bedoeling is: jouw lopende verbintenis stopzetten en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jullie toekomstige aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker aantrekkelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Weerselo fors lager in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat mensen die kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van huidige energiecontracten vergelijk je hierna veel gekozen stroomcontracten. Opmerking: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. D.m.v. de groene stroom vergelijker check je ogenblikkelijk welke pakketten “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Weerselo vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor stroom en gas.