Loading...

Groene stroom Linne Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op aan de hand van schone, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, waterkracht, wind, zon, biomassa. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is een stuk toekomstbestendiger dan grijze elektra dat wordt opgewekt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Middels de groene stroom vergelijker kan jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Linne vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Zie ook de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Linne of bekijk de actuele duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal amper duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Linne

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Linne vergelijken (juli 2024)? Begin direct met de energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend bekijk je de best matchende groene bedrijven. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. normale stroom? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidieregelingen en royale welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Nu groene stroom in Linne vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven variëren per regio in Limburg).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: UnitedConsumers actietarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als zonne-energie, windenergie, waterkracht, biomassa, bodemwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Het leukste is, alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met aardgas, kolen, aardolie, steenkool (vuile stroom). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Ook interessant: groene energie Barchem vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Linne

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door het branden / vergissen van organische stoffen als tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Maasgouw.

groene-stroom-linne

Een energieneutrale woning in Linne rond juli 2024

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl lees je nuttige toelichting op groene stroom Linne. Alleen, waarom nog stroom afnemen, als je ook zelf kan realiseren. Een huis met nauwelijks tot geen energiekosten typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Linne wordt steeds populairder. Zo’n woning verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Je huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

De elektra consumptie verlagen doe je door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Onder andere led-lampen gebruiken” en gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In koude periodes heb je wel stroom nodig van het energie-aanbieder. Evenwel, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de ouderwetse hr-ketel (Vaillant, Intergas, AWB, Atag of Nefit) uitgefaseerd. De “gewone” CV-ketel op gas kun je dan enkel inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) profiteert van warmte uit de buitenlucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem transformeert de koude lucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar praktische warmte voor de centrale verwarming van jullie appartement en het tapwater. De installatie werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Linne is kostbaar. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk te plaatsen. Verder reduceer je het negatieve CO2 effect en bespaart men op stroomkosten. De totaalprijs ligt zo tussen de €3700 – €6800. Geholpen door de huidige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Tubbergen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle bedrijven. Unieke maatschappijen zoals Eneco, Qurrent, Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers, Greenchoice faciliteren dit. Door te adres te gebruiken check je gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Linne beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat jij moet doen: jouw lopende levering ontbinden en hierna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. Je nieuwe energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg schappelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Linne flink lager in vergelijking met de introductieprijs. We horen van veel families op basis daarvan kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Met behulp van onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van enkele abonnementen bekijk je onderstaand enkele energiepakketten. Voetnoot: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker zie je eenvoudig welke leveranciers duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Linne vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en elektriciteit.