Loading...

Groene stroom Bornwird Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door gebruik te maken van reine, onuitputbare bronnen als zon, bodemwarmte, waterkracht, wind, aardwarmte. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in april 2024. Dit is beduidend schoner wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gefabriceerd door middel van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. D.m.v. de groene stroom vergelijker kun je onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Bornwird vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Spring dan direct naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Bornwird en overweeg de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Bornwird

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Bornwird vergelijken (april 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vergelijk je de meest populaire groene energiebedrijven. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. grijze elektra? Dit valt reuze mee! Middels subsidies en interessante welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Bornwird vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven variëren per regio in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het aanbod wat je interessant vindt. Dat kan zijn een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: besparen bij Pure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als aarde, wind, bio, bodem, zon veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Bovendien, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met petroleum, aardgas, aardolie, kolen (grijze elektriciteit). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Lees nu verder over groene energie Putte vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Switch naar een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Bornwird

De zon is een bron die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnekracht, en bestel zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische stoffen als resten uit de tuin. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Dongeradeel.

groene-stroom-bornwird

Een energieneutrale woning in Bornwird rond april 2024

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je nuttige details over groene stroom Bornwird. De vraag is, waarom betalen voor stroom, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met een lage of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Bornwird is een wens van vele. Zo’n woning bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jullie woning uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het energieverbruik reduceren is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Voorbeelden zijn “een programmeerbare thermostaat” en dekens op de bank leggen. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij een aanbieder. Maar, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de ouderwetse verwarmingsketel (als Vaillant, Atag, Remeha, Nefit of AWB) uitgefaseerd. De klassieke verwarmingsketel mag je dan enkel omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Een typisch voorbeeld van een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) nuttigt energie uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verandert dit naar toepasbare warmte voor het opwarmen van je woning en water om te gebruiken. De warmtepomp kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Bornwird is prijzig. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Niet al te duur, en probleemloos toe te passen. Tevens minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op de energierekening. De kostprijs schommelt tussen €3200 tot +/- €6000. Mede door de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Langenboom afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. In het bijzonder partijen als Greenchoice, Van de Bron, Eneco, Engie, Qurrent, Pure Energie maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken detecteer je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Bornwird operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg simpel. Twee acties zijn belangrijk: jullie actuele pakket beëindigen en natuurlijk een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen benodigt geen verdere actie van jou kant. Jouw aanstaande leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg interessant. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Bornwird aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn steeds meer gezinnen die daarom switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Op basis van onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van enkele pakketten tref je onderstaand de meest populaire energiepakketten. Belangrijk: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene energie check detecteer je eenvoudig welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Bornwird vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en kortingen voor elektra en gas.