Loading...

Groene stroom Langenboom Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via niet vervuilende, stabiele bronnen als zon, waterkracht, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is een stuk toekomstbestendiger in vergelijking met grijze stroom dat wordt opgewekt middels fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie groeit snel. Door middel van de duurzame energie checker kun je vlug alle groene energieleveranciers in Langenboom vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Langenboom en check de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal niet veel duurder dan grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Langenboom

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Langenboom vergelijken (april 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder detecteer je de beste groene maatschappijen. Is groene energie / stroom duurder dan stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Met behulp van subsidies voor groene stroom en hoge welkomstpremies is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Vandaag nog groene stroom in Langenboom vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Check de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het abonnement dat bij jou past. Kies meteen voor het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Allure Energie actie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere bio, bodem, wind, water, zon veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het mooiste is, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot petroleum, aardgas, steenkool, kolen (grijze elektriciteit). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een beter milieu? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Andelst vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Langenboom

De zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en installeer zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene energie checker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Mill en Sint Hubert.

groene-stroom-langenboom

Een energieneutrale woning in Langenboom rond april 2024

Via Groenestroomaanbieding.nl check je bruikbare toelichting op groene stroom Langenboom. De vraag is, waarom betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woning met een nihile of geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Langenboom wordt steeds populairder. Zo’n woning realiseren jullie via het volgende model:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie reduceren.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het verbruik van elektra beperken is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op je verbruik. Bijvoorbeeld “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In het najaar en winter neem je stroom af bij een leverancier. Intussen, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “gewone” gasgestookte ketel (zoals Atag, Vaillant, Remeha, Nefit of Intergas) uitgefaseerd. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan enkel omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Feitelijk is dit een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) benut de energie uit de lucht buiten. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem verandert dit naar toepasbare warmte voor de verwarming van je woning en douchewater. De installatie heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Langenboom is prijzig. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te plaatsen. Daarnaast beperk je de uitstoot van CO2 en besparen jullie op energielasten. De prijs varieert tussen €2300 en €7600. Met behulp van de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Sweikhuizen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle leveranciers. Juist maatschappijen zoals Van de Bron, Eneco, Pure Energie, Engie, Powerpeers, Greenchoice verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert ontdek jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Langenboom beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is een eitje. Wat je moet doen is: jullie bestaande verbintenis annulerenen natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen aan de woning. De toekomstige leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Langenboom aantrekkelijker als je het afzet tegen de beginperiode. We zien meer en meer mensen die daarom kiezen voor deze vorm van schone energie. Middels de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van huidige pakketten bekijk je hierna toonaangevende stroomcontracten. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Dankzij onze groene stroom checker ontdek je eenvoudig welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Langenboom vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en deals voor stroom en gas.