Loading...

Groene stroom Sweikhuizen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van reine, onuitputtelijke bronnen zoals zon, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, wind. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk beter voor het milieu in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Middels onze groene stroom checker kan jij probleemloos alle groene energieleveranciers in Sweikhuizen vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Check daarvoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Sweikhuizen en snuffel tussen de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Sweikhuizen

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Sweikhuizen vergelijken (december 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap ontdek je de best matchende groene maatschappijen. Is groene stroom / energie duurder dan grijze elektriciteit? Helemaal niet! Dankzij subsidies en aantrekkelijke cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Sweikhuizen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven zijn weer anders per woongebied in Limburg).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het aanbod wat jullie geschikt vinden. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: korting bij Essent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, waterkracht, windenergie zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Daarnaast, alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan kolen, petroleum, aardolie, steenkool (grijze stroom). Het toepassen van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een groene leefomgeving? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Hoogmade vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Ga voor een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Sweikhuizen

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en installeer zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de vergelijkingstool de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door het verbranden van organische dingen als groente-, fruit- en tuinafval. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Schinnen.

groene-stroom-sweikhuizen

Een energieneutrale woning in Sweikhuizen rond december 2022

Met onze website bekijk je alle info over groene stroom Sweikhuizen. Echter, hoezo elektriciteit inkopen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een nihile of geen energielasten bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Sweikhuizen wordt steeds populairder. Deze woningen kan jij bereiken via het volgende model:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie onder controle krijgen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het verbruik van elektra minimaliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Voorbeelden zijn “neem een waterbespaarder” en niet een te grote vriezer kopen. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In het najaar en winter koop je stroom in bij een energiemaatschappij. Evengoed, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Atag, Nefit, Intergas of Remeha) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en voor warm tapwater. Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) onttrekt de energie uit lokale luchtstromen. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en gebruikswater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Sweikhuizen kan veel geld kosten. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Voordelig, en probleemloos toe te passen. Overigens reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op energielasten. De totaalprijs ligt in de range tussen de €3300 tot +/- €6400. Met behulp van de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in De Koog afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Specifieke aanbieders zoals Eneco, Qurrent, Pure Energie, Powerpeers, Van de Bron, Greenchoice faciliteren dit. Door je postcode in te vullen tref jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Sweikhuizen beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De bedoeling is: je bestaande abonnement beëindigen en uiteraard een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jullie toekomstige energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Sweikhuizen fors lager in vergelijking met een paar jaar terug. We horen van veel woningeigenaren op basis daarvan voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Op basis van onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van verschillende energie-abonnementen bekijk je hieronder veel gekozen energiecontracten. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker vind je rap welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Sweikhuizen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en elektriciteit.