Loading...

Groene stroom De Koog Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals waterkracht, aardwarmte, wind, zon, biomassa. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat tot stand komt met fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Door middel van de groene stroom vergelijker kan jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in De Koog vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Zie ook onze toelichting op energieneutraal wonen in De Koog en snuffel tussen de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in De Koog

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in De Koog vergelijken (december 2023)? Gebruik onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens check je de meest relevante groene energiebedrijven. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Snel groene stroom in De Koog vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: ervaringen Oxxio.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aarde, bio, water, bodem, wind vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 is minimaal. Daarnaast, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. aardgas, aardolie, kolen, steenkool (vuile elektra). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Schagerbrug vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie De Koog

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnekracht, en installeer zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie checker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische dingen als resten uit de tuin. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Texel.

groene-stroom-de-koog

Een energieneutrale woning in De Koog rond december 2023

Op deze pagina detecteer je uitgebreide informatie over groene stroom De Koog. Alleen, waarom betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een beperkte of geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in De Koog wint aan interesse. Dit soort huizen kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie minimaliseren.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra stabiliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op jouw apparaten. O.a. “de oven efficiënt gebruiken” en laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp installatie. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij je aanbieder. Evengoed, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke gasgestookte ketel (zoals Nefit, Remeha, AWB, Vaillant of Intergas) verbannen. De klassieke CV-ketel op gas mag je dan alleen vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) onttrekt de energie uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. Het systeem zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw huis en gebruikswater. Het systeem kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in De Koog vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en simpel toe te passen. Verder reduceer je schadelijke CO2 effecten en bespaart men op de energiekosten. De aanschafprijs ligt zo tussen de €4200 t/m €6000. Geholpen door de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Maasbracht afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle leveranciers. Vooral organisaties zoals Engie, Pure Energie, Qurrent, Powerpeers, Van de Bron, Greenchoice faciliteren dit. Door je postcode in te vullen lees jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in De Koog voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is een eitje. Twee acties zijn belangrijk: het huidige levering opzeggen en nadien een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. De volgende energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best aantrekkelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie De Koog flink lager in verhouding tot de beginperiode. Er zijn steeds meer consumenten die mede hierdoor kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door middel van de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van huidige energiepakketten ontdek je in het overzicht hieronder veel gekozen stroom abonnementen. Belangrijk: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker detecteer je gemakkelijk welke pakketten duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen De Koog vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en deals voor gas en elektra.