Loading...

Groene stroom Maasbracht Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van schone, stabiele bronnen als aardwarmte, wind, waterkracht, bodemwarmte, biomassa. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in november 2023. Vele malen milieuvriendelijker vergeleken met grijze stroom dat wordt opgewekt via fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie is enorm toegenomen. D.m.v. de duurzame energie checker kun je nu alle groene energieleveranciers in Maasbracht vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Maasbracht of doorzoek de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo goedkoop als grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Maasbracht

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Maasbracht vergelijken (november 2023)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna vind je de beste groene stroom maatschappijen. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij subsidies voor groene stroom en forse welkomstpremies is overstappen naar groene energie zeer interessant. À la minute groene stroom in Maasbracht vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom zijn weer anders per postcode in Limburg).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonneparken.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het abonnement dat je wensen dekt. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Cogas gas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere windenergie, waterkracht, zonne-energie, biomassa, aardwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Daarnaast, alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardgas, kolen, aardolie (grijze energie). Het gebruik van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een schonere wereld? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Bergharen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Switch naar een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Maasbracht

De zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van energie van de zon, en investeer in zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organische dingen als resten uit de tuin. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Maasgouw.

groene-stroom-maasbracht

Een energieneutrale woning in Maasbracht rond november 2023

Met onze website vergelijk je uitgebreide uitleg over groene stroom Maasbracht. Alleen, waarom eigenlijk betalen voor stroom, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een lage of geen energierekening markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Maasbracht wordt steeds populairder. Een huis als dit realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte verminderen.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra reduceren is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Veel gehoord is “gebruik alleen A++ producten” en bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van jouw energiebedrijf. Daarentegen, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de welbekende verwarmingsketel (als Vaillant, Atag, AWB, Nefit of Remeha) verboden. De “gewone” hr-ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) onttrekt de warmte uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat zet de koude lucht om in naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van je appartement en gebruikswater. De installatie kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Maasbracht vergt een hele investering. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te plaatsen. Daarbij beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De totaalprijs schommelt tussen €2700 t/m €7700. Geholpen door de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Vasse afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Vooral leveranciers zoals Powerpeers, Qurrent, Greenchoice, Engie, Pure Energie, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen tref je nu welke groene stroom aanbieders in Maasbracht operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel makkelijk. De bedoeling is: je lopende abonnement stopzetten en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jullie nieuwe leverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg uitnodigend. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Maasbracht sterk verlaagd in vergelijking met de introductieprijs. We horen van veel huizeneigenaren op basis daarvan voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Dankzij onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van verschillende pakketten vergelijk je bijgaand toonaangevende stroom abonnementen. Opmerking: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie checker ontdek je moeiteloos welke maatschappijen “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Maasbracht vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en deals voor elektra en gas.