Loading...

Groene stroom Vasse Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels reine, duurzame bronnen zoals biomassa, bodemwarmte, zon, aardwarmte, wind. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk duurzamer vergeleken met grijze stroom dat wordt voortgebracht met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Aan de hand van de duurzame energie checker kan je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Vasse vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Vasse en snuffel tussen de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Vasse

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Vasse vergelijken (december 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Verder check je de beste groene energieleveranciers. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Eenvoudig groene stroom in Vasse vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen zijn weer anders per regio in Overijssel).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het pakket wat jullie geschikt vinden. Ga voor een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: energiebedrijf Energieflex.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodem, wind, zon, water, aarde veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan aardolie, aardgas, steenkool, petroleum (grijze stroom). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een groene leefomgeving? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Knegsel vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Selecteer een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Vasse

Energie van de zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en neem zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie checker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organisch afval zoals tuinbouwafval. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Tubbergen.

groene-stroom-vasse

Een energieneutrale woning in Vasse rond december 2022

Met behulp van deze pagina ontdek je praktische info over groene stroom Vasse. Interessant, waarom eigenlijk stroom afnemen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een nihile of geen energienota classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Vasse wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat implementeer je via het volgende model:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie minimaliseren.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

De stroomconsumptie minimaliseren is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op jouw apparaten. Onder andere let op het energielabel” en maak je gebruik van een piek- en daltarief? Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In de winter heb je wel stroom nodig van jouw energiemaatschappij. Evenwel, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Atag, Intergas, Remeha of Vaillant) verboden. De “gewone” cv-ketel mag je dan slechts omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Feitelijk is dit een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) benut de energie uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat converteert dit naar toepasbare warmte voor de opwarming van jullie appartement en kraanwater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Vasse kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en simpel te plaatsen. Verder reduceer je schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op de energiekosten. De prijs varieert tussen de €2500 – €7100. Mede door de toe te passen ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Dussen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Vooral partijen als Engie, Qurrent, Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice, Powerpeers bieden deze service. Door je postcode in te vullen achterhaal jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Vasse beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat je moet doen is: jullie actuele levering ontbinden en nadien een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Jouw nieuwe energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Vasse een stuk lager in verhouding tot de beginperiode. We horen van veel klanten die mede hierdoor oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. D.m.v. de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van beschikbare energiepakketten tref je bijgaand de meest populaire stroom abonnementen. Opmerking: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene energie check vind je onmiddellijk welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Vasse vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en kortingsacties voor elektra en gas.