Loading...

Groene stroom Zoetermeer Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd via milieubewuste, stabiele bronnen als waterkracht, wind, biomassa, zon, aardwarmte. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in september 2023. Het is een stuk milieuvriendelijker dan grijze elektra dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Middels de duurzame energie check kan jij meteen alle groene energieleveranciers in Zoetermeer vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Zoetermeer en check de huidige duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Zoetermeer

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Zoetermeer vergelijken (september 2023)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Hierna ontdek je de beste groene energiemaatschappijen. Is groene stroom duurder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Door subsidies vanuit de overheid en hoge cash-back acties is overstappen naar groene energie een goed idee. Gemakkelijk groene stroom in Zoetermeer vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per regio in Zuid-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Opties zijn het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: stroom van De Vastelastenbond.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals aarde, bodem, zon, bio, wind zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Het goede nieuws is, alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot kolen, aardolie, aardgas, steenkool (grijze energie). De verwerking van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Netersel vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Zoetermeer

Onze zon is het type energie die nooit opraakt. Kies ook voor zonnekracht, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische materialen als groente-, fruit- en tuinafval. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Zoetermeer.

groene-stroom-zoetermeer

Een energieneutrale woning in Zoetermeer rond september 2023

Via deze website vergelijk je nuttige info over groene stroom Zoetermeer. Echter, waarom een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan genereren. Een huis met een lage of geen energielasten classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Zoetermeer is een wens van vele. Een huis als dit implementeer je via het volgende model:

 • Je appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie verlagen.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het verbruik van elektra reduceren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op je verbruik. Denk aan “apparaten uitschakelen” en je eten in de koelkast laten ontdooien. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij een leverancier. Intussen, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de gebruikelijke CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, AWB, Nefit, Atag of Vaillant) verbannen. De “gewone” cv-ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) neemt energie uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van je woning en kraanwater. Deze setup werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Zoetermeer is duur. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en eenvoudig te plaatsen. Overigens verminder jij schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op kosten van energie. De prijs varieert tussen de €2600 tot +/- €7600. Met behulp van de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Heerlen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. In het bijzonder leveranciers als Engie, Powerpeers, Qurrent, Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen detecteer jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Zoetermeer actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is een eitje. Wat jij moet doen: je bestaande verbintenis opzeggen en vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Jouw nieuwe leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Zoetermeer flink lager in verhouding tot de beginperiode. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die hierom kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Dankzij onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van beschikbare energie-abonnementen vergelijk je bijgaand enkele energiecontracten. Let op: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker bekijk je nu welke maatschappijen “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Zoetermeer vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en elektra.