Loading...

Groene stroom Netersel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we op basis van reine, toekomstbestendige bronnen als zon, waterkracht, wind, aardwarmte, bodemwarmte. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is veel beter voor het milieu dan grijze energie dat wordt gegenereerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Geholpen door de groene stroom vergelijker kan jij nu alle groene energieleveranciers in Netersel vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Netersel en snuffel tussen de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Netersel

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Netersel vergelijken (september 2022)? Start met onze energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend vergelijk je de relevante groene stroom maatschappijen. Is groene stroom duurder dan grijze energie? Dit valt reuze mee! Middels subsidies vanuit de overheid en forse welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Zonder moeite groene stroom in Netersel vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven zijn weer anders per postcode in Noord-Brabant).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het contract wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Engie vergelijken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als onder andere biomassa, windenergie, zonne-energie, bodemwarmte, aardwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Het goede nieuws is, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan petroleum, aardgas, aardolie, steenkool (vuile elektriciteit). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Burum vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Ga voor een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Netersel

De zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar energie van de zon, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene stroom checker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door de verbranding / gassing van organische dingen als aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Bladel.

groene-stroom-netersel

Een energieneutrale woning in Netersel rond september 2022

Op onze website vind je alle details over groene stroom Netersel. Alleen, waarom elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een appartement met een bescheiden of geen energierekening bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Netersel is een wens van vele. Deze woningen implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie beperken doe je door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op stroom. Voorbeelden zijn “wassen op 30 graden” en eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je aanbieder. Daarentegen, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, Atag, AWB, Remeha of Intergas) uitgesloten. De huidige mono cv-ketel mag je dan alleen inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) benut de warmte uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie verwerkt dit naar geschikte warmte voor de opwarming van jullie huis en kraanwater. De warmtepomp kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Netersel is kostbaar. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te plaatsen. Bovendien verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op energielasten. De aanschafprijs ligt tussen de €2600 – €7800. Geholpen door de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Weerselo afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Met name bedrijven als Qurrent, Engie, Eneco, Powerpeers, Van de Bron, Pure Energie maken dit mogelijk. Op basis van je postcode spot je snel welke groene stroom aanbieders in Netersel voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De bedoeling is: het huidige verbintenis ontbinden en aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Je aanstaande energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weuitnodigend. Op het moment zijn prijzen van groene energie Netersel een stuk lager in verhouding tot een paar jaar terug. We horen van veel woningeigenaren die voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van beschikbare contracten ontdek je bijgaand vaak bestelde energiepakketten. Update: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Door onze groene stroom checker vergelijk je simpelweg welke pakketten “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Netersel vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor elektra en gas.