Loading...

Groene stroom Burum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. reine, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, wind, waterkracht, zon, biomassa. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Het is een stuk beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt opgewekt aan de hand van fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Aan de hand van onze groene stroom checker kun je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Burum vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Zie ook de details aangaande energieneutraal wonen in Burum en overweeg de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Burum

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Burum vergelijken (oktober 2023)? Start met onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend detecteer je de meest populaire groene stroom maatschappijen. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies voor duurzame energie en forse welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom een goed idee. À la minute groene stroom in Burum vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen schommelen per postcode in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het abonnement dat bij jou past. Bijvoorbeeld het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: vergelijk tarieven Fenor.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals zon, bio, wind, water, bodem zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardgas, aardolie, kolen, petroleum (vuile stroom). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Roggel vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Ga voor een energieleverancier met groene stroom van de wind. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Burum

Onze zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door het verbranden van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland.

groene-stroom-burum

Een energieneutrale woning in Burum rond oktober 2023

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl vind je handige informatie over groene stroom Burum. De vraag is, waarom nog betalen voor stroom, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een verwaarloosbare of geen energierekening classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Burum is onderwerp van gesprek. Zo’n woning bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra verminderen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op jouw apparaten. Bijvoorbeeld “een afwasteil gebruiken” en een waterbesparende douchekop gebruiken. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp installatie. In het najaar en winter koop je stroom in bij jullie aanbieder. Intussen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de oude en vertrouwde mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, AWB, Intergas, Atag of Remeha) uitgefaseerd. De “gewone” hr-ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) haalt energie uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem verandert dit naar toepasbare warmte voor het opwarmen van jullie huis en kraanwater. Het product heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Burum vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te plaatsen. Bovendien beperk je het negatieve CO2 effect en bezuinig je op energielasten. Het tarief varieert tussen €3400 tot +/- €7600. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Linne afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle aanbieders. Specifieke aanbieders als Van de Bron, Eneco, Greenchoice, Powerpeers, Engie, Pure Energie focussen hierop. Op basis van je postcode zie je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Burum beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is een eitje. De bedoeling is: jullie actuele pakket stopzetten en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. Je volgende energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Burum een stuk lager in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn veel consumenten die mede hierdoor voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Met behulp van onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van huidige contracten ontdek je hierna toonaangevende abonnementen. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie check vergelijk je binnen no-time welke van deze contracten “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Burum vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en kortingen voor elektra en gas.