Loading...

Groene stroom Roggel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals zon, wind, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd door middel van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Op basis van de groene stroom vergelijker kun je vandaag nog alle groene energieleveranciers in Roggel vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Bekijk hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Roggel of bekijk de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Roggel

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Roggel vergelijken (juni 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Hierna bekijk je de best matchende groene aanbieders. Is groene stroom duurder dan grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies voor groene stroom en interessante welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Roggel vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen schommelen per postcode in Limburg).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: energie vergelijken bij MAIN Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zonne-energie, windenergie, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het mooiste is, deze alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardgas, petroleum, kolen (vuile elektriciteit). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een groene leefomgeving? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Goirle vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Ga voor een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Roggel

De zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en ga voor boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische stoffen als akkerbouw afval. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Leudal.

groene-stroom-roggel

Een energieneutrale woning in Roggel rond juni 2024

Aan de hand van Groenestroomaanbieding.nl check je praktische info over groene stroom Roggel. Echter, waarom eigenlijk betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een nihile of geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Roggel wordt steeds populairder. Dit soort huizen realiseren jullie via het volgende model:

 • Jullie woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie reduceren.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het gebruik van elektra verminderen is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van stroom. Veel gehoord is “de oven efficiënt gebruiken” en korter douchen. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van jullie aanbieder. Alleen, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke verwarmingsketel (als Remeha, Vaillant, Nefit, AWB of Atag) niet meer toegestaan. De huidige gasgestookte ketel mag je dan slechts inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Installateurs spreken hier over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) nuttigt energie uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. De installatie transformeert de buitenlucht naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van jouw appartement en douchewater. Deze setup werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Roggel is duur. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite te installeren. Verder minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en bezuinig je op kosten van energie. Het tarief ligt zo tussen de €4000 tot €6500. Mede door de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Barchem afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. In het bijzonder leveranciers zoals Engie, Eneco, Pure Energie, Greenchoice, Qurrent, Powerpeers faciliteren dit. Op basis van je postcode achterhaal je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Roggel voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: je bestaande contract ontbinden en natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jouw nieuwe leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Momenteel zijn prijzen van groene energie Roggel flink lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn veel gezinnen die mede hierdoor oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Met behulp van onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van huidige energiecontracten vergelijk je in het overzicht hieronder veel gekozen stroom abonnementen. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Door middel van onze groene energie check ontdek je vandaag nog welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Roggel vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en elektriciteit.