Loading...

Groene stroom Goirle Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd via schone, stabiele bronnen als aardwarmte, biomassa, zon, bodemwarmte, wind. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Vele malen milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat tot stand komt d.m.v. fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie wordt steeds beter. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker kun jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Goirle vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Spring dan direct naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Goirle of bekijk de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Goirle

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Goirle vergelijken (juni 2024)? Open dan onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens bekijk je de meest populaire groene stroomleveranciers. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies en royale welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Zonder moeite groene stroom in Goirle vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van postcode in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens of zonneparken.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement wat jullie geschikt vinden. Dat kan zijn het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: oversluiten Noordelijk Lokaal Duurzaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als biomassa, aardwarmte, windenergie, bodemwarmte, waterkracht vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Het goede nieuws is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan steenkool, petroleum, kolen, aardolie (vuile energie). Het toepassen van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een beter milieu? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Velsen-Zuid vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Kies voor een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Goirle

Zonnestroom is een bron die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonnekracht, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de groene stroom vergelijker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organische stoffen als hout en gft-afval. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Goirle.

groene-stroom-goirle

Een energieneutrale woning in Goirle rond juni 2024

Aan de hand van deze webpagina vergelijk je nuttige uitleg over groene stroom Goirle. De vraag is, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een lage of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Goirle zien we steeds meer. Een huis als dit bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra verlagen doe je door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met energie. O.a. “een efficiënte douchekop kopen” en tochtstrips gebruiken. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In koude periodes heb je wel stroom nodig van het energie-aanbieder. Desondanks, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, AWB, Nefit, Atag of Remeha) uitgesloten. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Een typisch voorbeeld van een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) benut de energie uit de lucht. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van jouw woning en douchewater. De installatie werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Goirle is prijzig. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos toe te passen. Bovendien beperk je schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op de energiekosten. De totaalprijs varieert tussen de €3900 tot +/- €6200. Geholpen door de huidige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Ootmarsum afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Vooral partijen zoals Eneco, Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers, Engie, Qurrent maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen zie je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Goirle voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg simpel. De bedoeling is: het huidige abonnement opzeggen en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jouw toekomstige maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden wegoed. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Goirle flink lager in verhouding tot enkele jaren geleden. We zien meer en meer woningeigenaren die oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. D.m.v. onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele pakketten ontdek je hierna veel gekozen abonnementen. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker check je eenvoudig welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Goirle vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en deals voor gas en stroom.