Loading...

Groene stroom Ootmarsum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door gebruik te maken van schone, onuitputbare bronnen als zon, wind, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2024. Vele malen schoner dan grijze energie dat wordt gefabriceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie wordt steeds beter. D.m.v. onze groene stroom checker kun jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Ootmarsum vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Ootmarsum en check de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo goedkoop als grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Ootmarsum

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Ootmarsum vergelijken (juli 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder check je de best matchende groene stroomleveranciers. Is groene stroom / energie duurder dan reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Middels subsidies en royale welkomstpremies is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Ootmarsum vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven schommelen per postcode in Overijssel).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het pakket met de beste voorwaarden. Maak een keuze voor het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Endinet Groep oversluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere windenergie, zonne-energie, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Bovendien, alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. aardgas, petroleum, steenkool, aardolie (vuile elektra). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een groene leefomgeving? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Lees nu verder over groene energie Ee vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij met groene windstroom. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Ootmarsum

Zonnestroom is het type energie die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene stroom checker de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organisch afval zoals hout en gft-afval. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Dinkelland.

groene-stroom-ootmarsum

Een energieneutrale woning in Ootmarsum rond juli 2024

Met behulp van deze pagina check je nuttige toelichting op groene stroom Ootmarsum. Alleen, waarom een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een beperkte of geen energierekening classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ootmarsum is een wens van vele. Dit soort huizen bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra beperken doe je door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met energie. Onder andere bewust met de waterkoker omgaan” en een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler of een warmtepomp. Als het buiten koud is koop je stroom in bij een energiebedrijf. Desondanks, wanneer je overhoud kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Remeha, Vaillant, AWB of Atag) verboden. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas kun je dan enkel vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Een typisch voorbeeld van een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) profiteert van energie uit de lucht buiten. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat transformeert dit naar toepasbare warmte voor het opwarmen van jouw huis en gebruikswater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Ootmarsum is kostbaar. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en simpel te installeren. Verder beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op de energiekosten. De aanschafprijs ligt tussen de €2900 t/m €7700. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Zorgvlied afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle bedrijven. Met name aanbieders zoals Pure Energie, Powerpeers, Eneco, Van de Bron, Qurrent, Greenchoice bieden deze service. Op basis van je postcode lees jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Ootmarsum aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Wat je moet doen is: je huidige abonnement annulerenen aansluitend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere woningaanpassingen. Je toekomstige aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden wegoed. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Ootmarsum aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die daarom neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van verschillende pakketten tref je bijgaand de meest populaire contracten. Kanttekening: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie check vergelijk je vandaag nog welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Ootmarsum vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en kortingen voor gas en elektra.