Loading...

Groene stroom Ee Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd via milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, zon. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Vele malen toekomstbestendiger dan grijze stroom dat wordt gecreëerd op basis van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Op basis van de duurzame energie checker kan jij rap alle groene energieleveranciers in Ee vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Ee en overweeg de recente ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Ee

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Ee vergelijken (oktober 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna detecteer je de best matchende groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. grijze stroom? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en royale welkomstpremies is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Gemakkelijk groene stroom in Ee vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven variëren per woonplaats in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het voorstel dat je wensen dekt. Opties zijn het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: stroom en gas van Cogas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zon, water, bodem, bio, aarde vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is minimaal. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met aardolie, kolen, petroleum, steenkool (vuile elektriciteit). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een schonere wereld? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Lees nu verder over groene energie Stad aan ’t Haringvliet vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Selecteer een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Ee

Energie van de zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en investeer in boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door het verbranden van organische materialen als mest en maïs. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Dongeradeel.

groene-stroom-ee

Een energieneutrale woning in Ee rond oktober 2023

D.m.v. onze website check je belangrijke details over groene stroom Ee. Alleen, waarom zou ik elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een beperkte of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ee is onderwerp van gesprek. Een huis als dit implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra reduceren doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van energie. Voorbeelden zijn “apparaten uitschakelen” en de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter koop je stroom in bij het maatschappij. Evengoed, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. AWB, Atag, Intergas, Vaillant of Nefit) verbannen. De “oude” mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de energie uit omgevingslucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem verwerkt dit naar geschikte warmte voor de verwarming van jullie huis en gebruikswater. Het apparaat heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Ee kan duur uitvallen. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te plaatsen. Daarbij reduceer je schadelijke CO2 effecten en bespaart men op maandelijkse energielasten. De kostprijs ligt zo tussen de €3700 tot €6500. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Nibbixwoud afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Juist partijen zoals Van de Bron, Powerpeers, Eneco, Greenchoice, Engie, Qurrent zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer je vlug welke groene stroom aanbieders in Ee beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat je moet doen is: het actuele contract beëindigen en daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen benodigt geen verdere actie van jou kant. De toekomstige energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Ee fors lager in vergelijking met enkele jaren geleden. We horen van veel klanten die mede hierdoor neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van huidige pakketten tref je hieronder toonaangevende stroompakketten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker vind je vandaag nog welke maatschappijen “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Ee vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor elektriciteit en gas.