Loading...

Groene stroom Stad aan 't Haringvliet Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals aardwarmte, bodemwarmte, zon, waterkracht, wind. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in september 2022. Dit is beduidend duurzamer dan grijze energie dat wordt geproduceerd via fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Met behulp van onze groene stroom checker kan je direct alle groene energieleveranciers in Stad aan ’t Haringvliet vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Stad aan ’t Haringvliet en check de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Stad aan ’t Haringvliet

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Stad aan ’t Haringvliet vergelijken (september 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daaropvolgend vind je de meest relevante groene leveranciers. Is groene energie duurder i.v.m. grijze energie? Helemaal niet! Met behulp van subsidies en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Nu groene stroom in Stad aan ’t Haringvliet vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen zijn afhankelijk van woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het aanbod met de beste voorwaarden. Dat kan zijn een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: actie van De Vastelastenbond.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere waterkracht, windenergie, bodemwarmte, biomassa, zonne-energie vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. steenkool, petroleum, aardolie, kolen (vuile energie). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een schonere lucht? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Hilvarenbeek vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Ga voor een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Stad aan 't Haringvliet

De zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonnestroom, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals etensresten. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Goeree-Overflakkee.

groene-stroom-stad-aan-t-haringvliet

Een energieneutrale woning in Stad aan ’t Haringvliet rond september 2022

Door middel van deze website vind je handige details over groene stroom Stad aan ’t Haringvliet. Alleen, waarom stroom afnemen, als je ook zelf kan realiseren. Een appartement met een beperkte of geen energierekening betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Stad aan ’t Haringvliet wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Jouw woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

De stroomconsumptie beperken is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. O.a. “nemen van ledverlichting” en zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepomp (ketel). In koude periodes neem je stroom af bij het energieleverancier. Evenwel, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de welbekende CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Intergas, Nefit, Remeha of AWB) uitgesloten. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan alleen omruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de energie uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem converteert dit naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en gebruikswater. Het apparaat kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Stad aan ’t Haringvliet kan duur uitvallen. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk toe te passen. Daarnaast beperk je de uitstoot van CO2 en bezuinig je op energielasten. De inkoopprijs varieert tussen €4300 tot €7500. Via de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Cadier en Keer afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Specifieke aanbieders als Qurrent, Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Van de Bron, Powerpeers faciliteren dit. Via jullie adresgegevens ontdek jij nu welke groene stroom aanbieders in Stad aan ’t Haringvliet voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gedaan. De bedoeling is: het actuele pakket stopzetten en nadien een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen benodigt geen verdere actie van jou kant. Je nieuwe maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Stad aan ’t Haringvliet flink lager in verhouding tot de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat gezinnen op basis daarvan neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door gebruik te maken van de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van diverse contracten bekijk je onderstaand toonaangevende energiecontracten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie check check je meteen welke pakketten duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Stad aan 't Haringvliet vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor elektra en gas.