Loading...

Groene stroom Dijken Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals zon, waterkracht, biomassa, wind, bodemwarmte. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk toekomstbestendiger dan grijze stroom dat wordt gefabriceerd d.m.v. fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Met behulp van onze groene energie check kun je binnen no-time alle groene energieleveranciers in Dijken vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Dijken en snuffel tussen de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Dijken

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Dijken vergelijken (december 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap check je de beste groene aanbieders. Is groene energie / stroom prijziger dan grijze elektra? Helemaal niet! Met behulp van subsidies voor groene stroom en hoge cash-back acties is overstappen naar groene energie een goed idee. À la minute groene stroom in Dijken vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven variëren per woongebied in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het contract wat je interessant vindt. Maak een keuze voor het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: beoordeling Eneco.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. bio, wind, bodem, aarde, zon zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardgas, petroleum, kolen, aardolie (vuile stroom). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Sint Anthonis vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Ga voor een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Dijken

Zonnestroom is het type energie die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnestroom, en installeer zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door het verbranden van organische stoffen als aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente De Friese Meren.

groene-stroom-dijken

Een energieneutrale woning in Dijken rond december 2022

Via onze website detecteer je nuttige info over groene stroom Dijken. Maar, waarom zou ik elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan produceren. Een appartement met een beperkte of geen energielasten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Dijken wint aan interesse. Zo’n huis bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte verlagen.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

De stroomconsumptie stabiliseren is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Bijvoorbeeld “meer truien en dekens gebruiken” en rolluiken gebruiken. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij jullie leverancier. Alleen, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de traditionele gasgestookte ketel (zoals Nefit, AWB, Atag, Remeha of Intergas) niet langer toegestaan. De “gewone” gasgestookte ketel kun je dan enkel vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt energie uit lokale luchtstromen. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat transformeert de koude lucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp converteert dit naar toepasbare warmte voor het verwarmen van je appartement en kraanwater. De warmtepomp heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Dijken kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig toe te passen. Daarnaast beperk je de CO-2 uitstoot en bespaart men op energielasten. De totaalprijs varieert tussen de €2800 t/m €6000. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Mheer afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Unieke organisaties zoals Van de Bron, Qurrent, Pure Energie, Greenchoice, Engie, Powerpeers maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert achterhaal jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Dijken actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is kinderspel. Het stappenplan is: het actuele abonnement stopzetten en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. De aanstaande aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best interessant. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Dijken sterk verlaagd in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Aan de hand van onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van enkele contracten bekijk je bijgaand toonaangevende pakketten. Let op: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij de groene stroom vergelijker achterhaal je rap welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Dijken vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en contracten voor gas en elektra.