Loading...

Groene stroom Mheer Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd middels milieubewuste, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, zon, biomassa, wind, waterkracht. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Vele malen toekomstbestendiger in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker kun jij vlug alle groene energieleveranciers in Mheer vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Spring dan direct naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Mheer en check de actuele duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Mheer

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Mheer vergelijken (september 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien vind je de beste groene stroomleveranciers. Is groene energie prijziger dan grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en hoge cash-back acties is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Eenvoudig groene stroom in Mheer vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven zijn weer anders per postcode in Limburg).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windturbines of zonneparken.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Opties zijn het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Oxxio groene stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals bio, aarde, wind, water, bodem vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan kolen, aardgas, petroleum, aardolie (vuile stroom). De verwerking van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Ook interessant: groene energie Bornwird vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Ga voor een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Mheer

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonnestroom, en investeer in zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organisch afval zoals afval van landbouw. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Eijsden-Margraten.

groene-stroom-mheer

Een energieneutrale woning in Mheer rond september 2022

Op basis van deze website bekijk je alle info over groene stroom Mheer. Interessant, hoezo elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een verwaarloosbare of geen energierekening heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Mheer is een wens van vele. Deze woningen bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname verminderen.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De energieconsumptie laag houden is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op energie. Onder andere alleen wassen met volle wasmachine” en zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een boiler of een warmtepomp installatie. In koude periodes heb je wel stroom nodig van jullie energie-aanbieder. Evengoed, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de welbekende verwarmingsketel (als Nefit, Intergas, Remeha, Atag of Vaillant) niet langer toegestaan. De klassieke verwarmingsketel mag je dan alleen omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. We spreken dus over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) nuttigt warmte uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van jouw appartement en douchewater. De warmtepomp kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Mheer kan veel geld kosten. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en zonder moeite te installeren. Daarnaast beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op maandelijkse energielasten. De prijs varieert tussen €2400 tot €7300. Geholpen door de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Voorst afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Met name partijen als Powerpeers, Pure Energie, Van de Bron, Qurrent, Greenchoice, Engie focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert achterhaal je spoedig welke groene stroom aanbieders in Mheer beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel makkelijk. Twee acties zijn belangrijk: het huidige abonnement opzeggen en natuurlijk een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. De volgende energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aantrekkelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Mheer een stuk lager in vergelijking met de introductieprijs. We zien meer en meer families die voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van huidige contracten vergelijk je in het overzicht hieronder toonaangevende energiepakketten. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie check check je vlug welke maatschappijen “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Mheer vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en deals voor gas en elektriciteit.