Loading...

Groene stroom Voorst Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van milieubewuste, stabiele bronnen als bodemwarmte, zon, biomassa, wind, waterkracht. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in september 2022. Vele malen toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gefabriceerd middels fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Middels de groene stroom vergelijker kun jij snel alle groene energieleveranciers in Voorst vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Voorst en overweeg de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Voorst

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Voorst vergelijken (september 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder ontdek je alle beschikbare groene aanbieders. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. grijze elektra? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en hoge welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Gelijk groene stroom in Voorst vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra variëren per woonplaats in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het abonnement dat bij jou past. Kies meteen voor het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: energie-aanbieder Enduris.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bodemwarmte, windenergie, zonne-energie, waterkracht, aardwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan steenkool, kolen, petroleum, aardolie (vuile energie). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een schonere lucht? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Langenboom vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Switch naar een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Voorst

Zonne-energie is het type energie die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van energie van de zon, en neem zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene stroom checker de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het verbranden van organische stoffen als mest en maïs. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Voorst.

groene-stroom-voorst

Een energieneutrale woning in Voorst rond september 2022

D.m.v. deze pagina vind je bruikbare toelichting op groene stroom Voorst. Echter, waarom betalen voor stroom, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een lage of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Voorst wordt steeds populairder. Deze woningen realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jouw huis redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie reduceren.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit minimaliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Dan kun je denken aan “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In koude periodes koop je stroom in bij een energieleverancier. Desondanks, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Nefit, AWB, Vaillant, Intergas of Atag) niet langer toegestaan. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan alleen omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Een typisch voorbeeld van een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) nuttigt energie uit de lucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verwerkt dit naar praktische warmte voor het verwarmen van je huis en gebruikswater. De warmtepomp kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Voorst is prijzig. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Het is betaalbaar en probleemloos toe te passen. Tevens beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op energienota. De inkoopprijs ligt in de range tussen de €3400 tot +/- €7900. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Elshout afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Specifieke leveranciers als Powerpeers, Qurrent, Eneco, Pure Energie, Van de Bron, Engie maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert check je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Voorst operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Het stappenplan is: jullie huidige verbintenis opzeggen en uiteraard een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Jullie toekomstige leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend uitnodigend. Momenteel zijn prijzen van groene energie Voorst een stuk lager dan de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat families die om deze reden oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Door gebruik te maken van onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van diverse abonnementen bekijk je bijgaand veel gekozen abonnementen. Let op: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene stroom checker achterhaal je direct welke pakketten “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Voorst vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingsacties voor stroom en gas.