Loading...

Groene stroom Odiliapeel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, zon, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is veel beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt geproduceerd met behulp van fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Geholpen door onze groene energie check kun jij spoedig alle groene energieleveranciers in Odiliapeel vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Scroll meteen naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Odiliapeel en snuffel tussen de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Odiliapeel

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Odiliapeel vergelijken (mei 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder ontdek je de meest populaire groene stroom aanbieders. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan grijze elektriciteit? Helemaal niet! Dankzij subsidies voor duurzame energie en forse welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Probleemloos groene stroom in Odiliapeel vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen variëren per regio in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het aanbod met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: DELTA kosten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld wind, aarde, zon, bio, water veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan kolen, steenkool, petroleum, aardgas (vuile elektra). De verwerking van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een schonere wereld? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Dijken vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Selecteer een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Odiliapeel

Zonnestroom is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene stroom checker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbranden van organische stoffen als mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Uden.

groene-stroom-odiliapeel

Een energieneutrale woning in Odiliapeel rond mei 2024

Middels deze pagina lees je handige info over groene stroom Odiliapeel. Alleen, hoezo een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met nauwelijks tot geen energielasten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Odiliapeel wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jullie huis redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik verminderen.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit stabiliseren bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Onder andere let op het energielabel” en dekens op de bank leggen. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij een aanbieder. Evengoed, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de welbekende cv-ketel (van AWB, Atag, Remeha, Intergas of Nefit) verboden. De klassieke mono cv-ketel kun je dan enkel omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Dit noemen we ook een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) onttrekt de warmte uit de lucht buiten. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat transformeert dit naar praktische warmte voor de opwarming van je woning en gebruikswater. Het apparaat werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Odiliapeel is prijzig. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Goedkoop, en eenvoudig te installeren. Bovendien verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op maandelijkse energielasten. De prijs varieert tussen de €2800 – €7800. Via de toe te passen ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Woensdrecht afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Unieke leveranciers als Powerpeers, Van de Bron, Pure Energie, Engie, Qurrent, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert check jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Odiliapeel actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. Het stappenplan is: jullie huidige contract beëindigen en daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. Jullie nieuwe aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Odiliapeel aantrekkelijker dan een paar jaar terug. Er zijn veel woningeigenaren die om deze reden kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare energiecontracten ontdek je hieronder enkele contracten. Opmerking: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker detecteer je ogenblikkelijk welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Odiliapeel vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingen voor stroom en gas.