Loading...

Groene stroom Woensdrecht Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van reine, onuitputbare bronnen als waterkracht, bodemwarmte, biomassa, zon, wind. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Vele malen toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt gefabriceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie is enorm toegenomen. Met behulp van de groene stroom vergelijker kun jij direct alle groene energieleveranciers in Woensdrecht vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Check daarvoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Woensdrecht en snuffel tussen de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet veel duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Woensdrecht

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Woensdrecht vergelijken (december 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap ontdek je de meest relevante groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. reguliere stroom? Helemaal niet! Aan de hand van subsidieregelingen en interessante cash-back acties is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Gelijk groene stroom in Woensdrecht vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven variëren per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het aanbod dat bij jou past. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: contract Innova Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals zon, aarde, water, wind, bodem vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardgas, petroleum, kolen (grijze elektra). De verwerking van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Ook interessant: groene energie Mheer vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Switch naar een energiemaatschappij met groene windstroom. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Woensdrecht

Energie van de zon is het type energie die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en investeer in zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door het verbrandingsproces van organische dingen als groente-, fruit- en tuinafval. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Woensdrecht.

groene-stroom-woensdrecht

Een energieneutrale woning in Woensdrecht rond december 2023

Aan de hand van deze website vind je belangrijke uitleg over groene stroom Woensdrecht. Echter, waarom eigenlijk betalen voor stroom, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met nauwelijks tot geen energienota noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Woensdrecht is onderwerp van gesprek. Zo’n woning bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Je huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname reduceren.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

De stroomconsumptie beperken is mogelijk door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van energie. Denk aan “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en het deksel op de pan houden tijdens het koken. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van je energiebedrijf. Maar, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de oude en vertrouwde cv-ketel (van Intergas, Vaillant, Remeha, Atag of AWB) uitgesloten. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Een typisch voorbeeld van een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) haalt warmte uit plaatselijke lucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie transformeert dit naar geschikte warmte voor de opwarming van jullie huis en het tapwater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Woensdrecht is prijzig. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te installeren. Verder verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op energienota. De inkoopprijs ligt tussen de €4300 tot +/- €7900. Dankzij de geldige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Haarle afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Met name maatschappijen als Powerpeers, Qurrent, Eneco, Engie, Pure Energie, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen tref jij rap welke groene stroom aanbieders in Woensdrecht operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. De bedoeling is: jullie bestaande abonnement beëindigen en natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jullie nieuwe leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg aantrekkelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Woensdrecht fors lager als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn steeds meer woningeigenaren op basis daarvan overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Op basis van onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van beschikbare abonnementen bekijk je onderstaand veel gekozen energiepakketten. Opmerking: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Door onze groene stroom checker achterhaal je eenvoudig welke maatschappijen “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Woensdrecht vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor stroom en gas.