Loading...

Groene stroom Haarle Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels milieubewuste, duurzame bronnen zoals waterkracht, wind, aardwarmte, biomassa, zon. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk duurzamer als je het afzet tegen grijze energie dat wordt voortgebracht door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie wordt steeds beter. Aan de hand van de groene stroom vergelijker kan je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Haarle vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Zie ook de details aangaande energieneutraal wonen in Haarle of doorzoek de recente ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Haarle

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Haarle vergelijken (december 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Dan check je de meest relevante groene stroomleveranciers. Is groene stroom / energie kostbaarder dan normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidies en royale welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Direct groene stroom in Haarle vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen variëren per regio in Overijssel).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het contract met de beste voorwaarden. Opties zijn het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: actie UnitedConsumers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als zon, bodem, bio, water, wind zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot kolen, petroleum, aardgas, steenkool (vuile elektra). De verwerking van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Voorst vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een energieleverancier met groene windstroom. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Haarle

Zonnestroom is een bron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonne energie, en investeer in zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene energie checker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie ontstaat door vergissing en vergassing van organische materialen als akkerbouw afval. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Hellendoorn.

groene-stroom-haarle

Een energieneutrale woning in Haarle rond december 2022

Middels onze website lees je alle toelichting op groene stroom Haarle. De vraag is, hoezo betalen voor stroom, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met nauwelijks tot geen energiekosten typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Haarle zien we steeds meer. Dit soort huizen bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De energieconsumptie beperken is mogelijk door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van stroom. Onder andere gebruik uitsluiten A+ apparaten” en sloffen dragen in huis. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van je maatschappij. Daartegenover, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de gebruikelijke mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Atag, Nefit, Intergas of Vaillant) niet langer toegestaan. De klassieke verwarmingsketel kun je dan enkel inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) neemt warmte uit omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. De installatie zet de koude lucht om in naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie vormt dit om naar naar praktische warmte voor de centrale verwarming van jullie huis en het tapwater. Het product heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Haarle is duur. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te installeren. Daarnaast reduceer je de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. De prijs ligt zo tussen de €2900 – €6700. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Oudendijk afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Juist bedrijven zoals Van de Bron, Eneco, Pure Energie, Engie, Powerpeers, Greenchoice verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens check jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Haarle operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: je huidige abonnement ontbinden en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jouw volgende energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker uitnodigend. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Haarle aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat consumenten die mede hierdoor oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. D.m.v. de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van huidige energiepakketten vergelijk je bijgaand veel gekozen stroompakketten. Aantekening: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker vind je direct welke abonnementen echt milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Haarle vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en contracten voor gas en elektriciteit.