Loading...

Groene stroom Oudendijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met milieuvriendelijke, stabiele bronnen als biomassa, zon, bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk toekomstbestendiger dan grijze stroom dat wordt geproduceerd via fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Door onze groene energie check kun je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Oudendijk vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Bekijk hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Oudendijk of doorzoek de recente ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Oudendijk

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Oudendijk vergelijken (december 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap detecteer je de meest populaire groene energiebedrijven. Is groene energie kostbaarder dan grijze elektriciteit? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies en forse welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Zonder moeite groene stroom in Oudendijk vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven verschillen per postcode in Noord-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod met de beste voorwaarden. Maak een keuze voor het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Clean Energy voor gas en licht.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld waterkracht, windenergie, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Daarbij komt, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan petroleum, kolen, steenkool, aardgas (grijze elektra). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie Elshout vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Switch naar een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Oudendijk

Onze zon is een bron die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnekracht, en ga voor zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie checker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door de verbranding / gassing van organisch afval zoals resten uit de tuin. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Koggenland.

groene-stroom-oudendijk

Een energieneutrale woning in Oudendijk rond december 2022

Op deze website bekijk je praktische details over groene stroom Oudendijk. Maar, waarom eigenlijk betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een appartement met nauwelijks tot geen energierekening noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oudendijk wordt steeds populairder. Dit soort huizen verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik reduceren.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit reduceren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Denk aan “de oven efficiënt gebruiken” en bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een boiler plus een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij een aanbieder. Desondanks, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de welbekende CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Vaillant, Atag, AWB of Nefit) verbannen. De “oude” CV-ketel op gas mag je dan slechts inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) neemt energie uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem transformeert de koude lucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie verwerkt dit naar toepasbare warmte voor het verwarmen van jullie appartement en douchewater. Deze setup heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Oudendijk is prijzig. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Voordelig, en probleemloos toe te passen. Verder verklein je schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op de energierekening. Het tarief varieert tussen de €3000 tot +/- €6300. Geholpen door de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Limburg afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle maatschappijen. Juist aanbieders als Eneco, Van de Bron, Engie, Greenchoice, Powerpeers, Qurrent focussen hierop. Door te adres te gebruiken detecteer jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Oudendijk operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg simpel. Twee acties zijn belangrijk: het huidige pakket opzeggen en aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Je nieuwe maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Oudendijk fors lager dan de beginperiode. We horen van veel families die hierom switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Aan de hand van onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van verschillende energiecontracten vind je hieronder de meest populaire abonnementen. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Op basis van onze groene energie check vind je à la minute welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Oudendijk vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor stroom en gas.