Loading...

Groene stroom Limburg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als biomassa, aardwarmte, waterkracht, wind, zon. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is een stuk milieuvriendelijker in vergelijking met grijze stroom dat wordt voortgebracht middels fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. onze groene energie check kan je vlug alle groene energieleveranciers in Limburg vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in Limburg en snuffel tussen de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel Nederlanders en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter amper duurder dan grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Limburg

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Limburg vergelijken (mei 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna vind je alle groene bedrijven. Is groene stroom prijziger dan normale stroom? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en royale welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Gemakkelijk groene stroom in Limburg vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen schommelen per postcode in Limburg).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het pakket wat jullie geschikt vinden. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: gas van Huismerk Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. windenergie, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, zonne-energie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Daarbij komt, alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. aardgas, kolen, steenkool, petroleum (vuile energie). De verwerking van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een groene leefomgeving? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Nieuwpoort vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Stap over naar een leverancier met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Limburg

Onze zon is een bron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonnestroom, en neem zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie checker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie ontstaat door het verbranden van organisch afval zoals mest en maïs. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Limburg.

groene-stroom-limburg

Een energieneutrale woning in Limburg rond mei 2024

D.m.v. deze webpagina vind je handige informatie over groene stroom Limburg. Alleen, hoezo een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een lage of geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Limburg is een wens van vele. Dit soort huizen verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Je appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie minimaal houden.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie minimaliseren bereik je door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met stroom. O.a. “de oven efficiënt gebruiken” en bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen. De productie van energie doe je met zonnecellen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp. Als het buiten koud is neem je stroom af bij jullie energieleverancier. Evenwel, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Vaillant, AWB, Nefit of Intergas) niet langer toegestaan. De “oude” hr-ketel mag je dan alleen omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Oftewel: een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt energie uit de lucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van je woning en gebruikswater. De installatie werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Limburg is kostbaar. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite toe te passen. Tevens reduceer je het negatieve CO2 effect en besparen jullie op maandelijkse energielasten. De kostprijs schommelt tussen €4100 en €6800. Via de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Herveld afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle aanbieders. Vooral partijen zoals Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie, Engie, Qurrent, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert tref je spoedig welke groene stroom aanbieders in Limburg actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. Twee acties zijn belangrijk: het huidige pakket ontbinden en natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jouw volgende energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg interessant. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Limburg sterk verlaagd dan jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat klanten op basis daarvan neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van enkele energie-abonnementen bekijk je onderstaand de meest populaire stroompakketten. Let op: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene energie check vergelijk je gemakkelijk welke aanbieders “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Limburg vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en elektra.