Loading...

Groene stroom Nieuwpoort Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, waterkracht, bodemwarmte, zon, aardwarmte. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger dan grijze stroom dat wordt voortgebracht met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Middels de groene stroom vergelijker kun je snel alle groene energieleveranciers in Nieuwpoort vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Bekijk direct het stappenplan voor energieneutraal wonen in Nieuwpoort en overweeg de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Nieuwpoort

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Nieuwpoort vergelijken (april 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens check je alle groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie prijziger dan grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidies vanuit de overheid en forse cash-back acties is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Simpel groene stroom in Nieuwpoort vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het voorstel dat je wensen dekt. Selecteer direct het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Noordelijk Lokaal Duurzaam prijzen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. biomassa, zonne-energie, windenergie, aardwarmte, waterkracht vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. aardgas, kolen, aardolie, petroleum (vuile stroom). Het gebruik van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie De Koog vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een leverancier met groene windstroom. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Nieuwpoort

Onze zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van energie van de zon, en ga voor zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie checker de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organische dingen als hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Molenwaard.

groene-stroom-nieuwpoort

Een energieneutrale woning in Nieuwpoort rond april 2024

Op basis van deze pagina lees je praktische info over groene stroom Nieuwpoort. De vraag is, hoezo betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energielasten betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Nieuwpoort is een wens van vele. Dit soort huizen verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Jullie appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

De energieconsumptie verminderen is te realiseren door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op je verbruik. Dan kun je denken aan “kouder douchen” en spouwmuren isoleren. De productie van energie doe je met zonnecellen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van je leverancier. Desondanks, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde verwarmingsketel (als Nefit, AWB, Vaillant, Atag of Intergas) verboden. De klassieke mono cv-ketel mag je dan enkel inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Eigenlijk een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt warmte uit de omgevingslucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem verandert dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van jouw appartement en het tapwater. Het apparaat werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Nieuwpoort kan veel geld kosten. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Niet al te duur, en probleemloos te installeren. Trouwens, ook verlagen jullie de CO-2 uitstoot en bezuinig je op stroomkosten. Het tarief schommelt tussen €3500 tot €7400. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Wetsens afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Juist organisaties zoals Qurrent, Eneco, Powerpeers, Van de Bron, Greenchoice, Engie faciliteren dit. Door je postcode in te vullen detecteer jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Nieuwpoort beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: je bestaande levering annulerenen nadien een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. Je nieuwe leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg uitnodigend. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Nieuwpoort aantrekkelijker in vergelijking met jaren geleden. We zien meer en meer mensen die daardoor overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van huidige energiepakketten tref je bijgaand veel gekozen contracten. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij onze groene energie check zie je eenvoudig welke abonnementen echt milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Nieuwpoort vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en contracten voor elektra en gas.