Loading...

Groene stroom Wetsens Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van schone, duurzame bronnen zoals waterkracht, bodemwarmte, zon, aardwarmte, biomassa. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel beter voor het milieu in vergelijking met grijze elektra dat wordt geproduceerd via fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie groeit snel. Dankzij onze groene energie check kun je vlug alle groene energieleveranciers in Wetsens vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Check daarvoor de details aangaande energieneutraal wonen in Wetsens en check de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Wetsens

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Wetsens vergelijken (december 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vind je de best matchende groene energieleveranciers. Is groene energie kostbaarder i.v.m. reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidieregelingen en hoge welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Snel groene stroom in Wetsens vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom verschillen per woonplaats in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het abonnement wat jullie geschikt vinden. Ga voor het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: verbruik Enexis.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, zonne-energie veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Bovendien, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot kolen, aardgas, petroleum, steenkool (vuile elektra). De verbranding van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een beter milieu? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Maasbracht vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Switch naar een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Wetsens

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor energie van de zon, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische stoffen als afval van landbouw. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Dongeradeel.

groene-stroom-wetsens

Een energieneutrale woning in Wetsens rond december 2022

D.m.v. onze website vind je bruikbare info over groene stroom Wetsens. De vraag is, waarom nog stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woning met een bescheiden of geen energierekening markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Wetsens wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat kan jij bereiken op basis van 3 factoren:

 • Jullie woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik reduceren.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie laag houden is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op stroom. Voorbeelden zijn “een afwasteil gebruiken” en een hr-ketel gebruiken. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In de winter koop je stroom in bij jullie energiemaatschappij. Desondanks, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Nefit, Remeha, Intergas of Vaillant) uitgesloten. De oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan enkel inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Het is dus een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) neemt energie uit de lucht buiten. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem converteert dit naar toepasbare warmte voor de opwarming van jouw appartement en kraanwater. Deze setup kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Wetsens is duur. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Voordelig, en zonder problemen te plaatsen. Daarbij verklein je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op stroomkosten. De totaalprijs ligt in de range tussen de €3700 t/m €7300. Met behulp van de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Giesbeek afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. In het bijzonder maatschappijen als Powerpeers, Greenchoice, Eneco, Van de Bron, Engie, Pure Energie bieden deze service. Door te adres te gebruiken spot je spoedig welke groene stroom aanbieders in Wetsens operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat je moet doen is: je huidige verbintenis ontbinden en nadien een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. Je toekomstige aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best aantrekkelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Wetsens flink lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. We zien meer en meer woningeigenaren die om deze reden voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door gebruik te maken van de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van huidige pakketten vergelijk je in het overzicht hieronder vaak bestelde energiecontracten. Kanttekening: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker vergelijk je onmiddellijk welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Wetsens vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en elektriciteit.