Loading...

Groene stroom Amsterdam Zuidoost Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, aardwarmte, wind, waterkracht, zon. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is significant schoner wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat tot stand komt door middel van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie groeit snel. Middels onze groene energie check kan je onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Amsterdam Zuidoost vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Amsterdam Zuidoost en overweeg de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Amsterdam Zuidoost

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Amsterdam Zuidoost vergelijken (juli 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. In de volgende stap detecteer je de meest relevante groene bedrijven. Is groene stroom duurder dan normale stroom? Dit is niet het geval! Mede door subsidies voor groene stroom en hoge cash-back acties is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Simpel groene stroom in Amsterdam Zuidoost vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van postcode in Noord-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het contract dat bij jou past. Kies meteen voor het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: elektriciteit van Coteq Netbeheer.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere zonne-energie, biomassa, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met steenkool, petroleum, kolen, aardgas (grijze elektriciteit). De verwerking van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een beter milieu? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Odiliapeel vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Switch naar een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Amsterdam Zuidoost

Zonne-energie is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonnekracht, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organische stoffen als rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Amsterdam.

groene-stroom-amsterdam-zuidoost

Een energieneutrale woning in Amsterdam Zuidoost rond juli 2024

D.m.v. deze pagina check je uitgebreide toelichting op groene stroom Amsterdam Zuidoost. Interessant, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een nihile of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Amsterdam Zuidoost is onderwerp van gesprek. Zo’n huis bereiken jullie via het volgende model:

 • Je huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie reduceren.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

De energieconsumptie minimaliseren bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op energie. O.a. “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van je energiemaatschappij. Echter, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “oude” gasgestookte ketel (zoals Remeha, AWB, Atag, Intergas of Vaillant) niet meer toegestaan. De “oude” CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). Dit noemen we ook een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt energie uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van je huis en douchewater. Het systeem werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Amsterdam Zuidoost is prijzig. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te installeren. Tevens minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bespaart men op stroomkosten. De kostprijs varieert tussen €2900 – €6000. Geholpen door de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Hoogkarspel afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Juist partijen zoals Pure Energie, Greenchoice, Eneco, Qurrent, Van de Bron, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert spot je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Amsterdam Zuidoost aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Het stappenplan is: je actuele contract ontbinden en aansluitend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. Jouw aanstaande aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Amsterdam Zuidoost flink lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn steeds meer gezinnen die neigen naar deze vorm van schone energie. Dankzij onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van beschikbare energie-abonnementen tref je onderstaand vaak bestelde energiepakketten. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene energie check achterhaal je onmiddellijk welke pakketten “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Amsterdam Zuidoost vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en contracten voor gas en stroom.