Loading...

Groene stroom Hoogkarspel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op d.m.v. milieubewuste, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, aardwarmte, zon, wind, waterkracht. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is een stuk duurzamer dan grijze stroom dat tot stand komt aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Dankzij onze groene energie check kunnen jullie direct alle groene energieleveranciers in Hoogkarspel vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Check daarvoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Hoogkarspel of doorzoek de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren is een optie. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Hoogkarspel

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Hoogkarspel vergelijken (juli 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Nadien detecteer je alle beschikbare groene energie-aanbieders. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. À la minute groene stroom in Hoogkarspel vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven verschillen per regio in Noord-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonneparken.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het aanbod dat je wensen dekt. Ga voor het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Huismerk Energie 3 jaar contract juli 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aarde, bodem, wind, water, bio zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het leukste is, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan steenkool, petroleum, kolen, aardgas (grijze elektra). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Woensdrecht vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Selecteer een energieleverancier met groene windstroom. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Hoogkarspel

Zonne-energie is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonnekracht, en installeer zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de vergelijkingstool de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische stoffen als hout en gft-afval. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Drechterland.

groene-stroom-hoogkarspel

Een energieneutrale woning in Hoogkarspel rond juli 2024

Op deze webpagina vind je handige informatie over groene stroom Hoogkarspel. Echter, waarom eigenlijk betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan genereren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hoogkarspel wordt steeds populairder. Zo’n woning bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

De elektra consumptie reduceren is te realiseren door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met je verbruik. Onder andere nemen van ledverlichting” en laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij een leverancier. Niettemin, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de oude en vertrouwde cv-ketel (van Remeha, Intergas, AWB, Atag of Nefit) niet langer toegestaan. De klassieke CV-ketel op gas mag je dan alleen inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) neemt energie uit de lucht buiten. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw huis en gebruikswater. Het apparaat heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Hoogkarspel is prijzig. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite toe te passen. Daarnaast reduceer je het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op energielasten. De prijs varieert tussen €3500 en €7400. Via de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Sassenheim afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Juist partijen als Pure Energie, Engie, Eneco, Qurrent, Powerpeers, Greenchoice verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode detecteer je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Hoogkarspel operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is een eitje. Wat jij moet doen: jullie huidige contract annulerenen nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. De toekomstige leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg interessant. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Hoogkarspel flink lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn veel mensen die daarom oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Door middel van de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van beschikbare energiecontracten ontdek je bijgaand vaak bestelde stroom abonnementen. Aantekening: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Op basis van onze groene energie check bekijk je à la minute welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Hoogkarspel vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en kortingsacties voor gas en stroom.