Loading...

Groene stroom Sassenheim Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van schone, stabiele bronnen als aardwarmte, zon, wind, biomassa, waterkracht. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in september 2022. Dit is beduidend milieuvriendelijker dan grijze elektra dat wordt gecreëerd door middel van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie groeit snel. Met behulp van de duurzame energie checker kan je vandaag nog alle groene energieleveranciers in Sassenheim vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Sassenheim en check de huidige duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Sassenheim

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Sassenheim vergelijken (september 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder check je de meest relevante groene stroom aanbieders. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidies en interessante cash-back acties is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Eenvoudig groene stroom in Sassenheim vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven zijn weer anders per postcode in Zuid-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement met de beste voorwaarden. Opties zijn het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: prijzen vergelijken van Qurrent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals aarde, bio, bodem, water, zon vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardolie, petroleum, kolen, steenkool (grijze stroom). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een schonere wereld? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Lees nu verder over groene energie Haarle vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Switch naar een energieaanbieder met groene windstroom. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Sassenheim

Zonne-energie is een duurzame bron die nooit opraakt. Kies ook voor energie van de zon, en neem zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door het verbranden van organische stoffen als aardappelschillen. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Teylingen.

groene-stroom-sassenheim

Een energieneutrale woning in Sassenheim rond september 2022

Aan de hand van Groenestroomaanbieding.nl ontdek je alle uitleg over groene stroom Sassenheim. De vraag is, waarom nog betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan produceren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energiekosten typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Sassenheim is een wens van vele. Een woning als dat realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De consumptie van elektriciteit reduceren bereik je door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van energie. Denk aan “led-lampen gebruiken” en niet een te grote koelkast kopen. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij je energieleverancier. Desondanks, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de gebruikelijke CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, AWB, Vaillant, Nefit of Intergas) verbannen. De klassieke mono cv-ketel mag je dan slechts omruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Dit noemen we ook een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt energie uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van je huis en kraanwater. Het apparaat heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Sassenheim kan duur uitvallen. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en zonder problemen toe te passen. Overigens verlagen jullie de uitstoot van CO2 en bespaart men op maandelijkse energielasten. De kostprijs ligt tussen de €4200 en €6900. Met behulp van de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Bergen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Vooral bedrijven zoals Powerpeers, Greenchoice, Eneco, Engie, Van de Bron, Qurrent zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode ontdek je spoedig welke groene stroom aanbieders in Sassenheim beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Het stappenplan is: je huidige verbintenis annulerenen daarna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Jouw volgende energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Sassenheim een stuk lager dan jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren op basis daarvan overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. D.m.v. onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van enkele energiecontracten tref je hierna de meest populaire stroomcontracten. Commentaar: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check vind je eenvoudig welke leveranciers “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Sassenheim vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor stroom en gas.