Loading...

Groene stroom Bergen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, wind, aardwarmte, zon, biomassa. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd via fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Middels de duurzame energie checker kun jij à la minute alle groene energieleveranciers in Bergen vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Bergen en snuffel tussen de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Bergen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Bergen vergelijken (december 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder vind je de best matchende groene stroom bedrijven. Is groene energie kostbaarder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidieregelingen en interessante cash-back acties is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Simpel groene stroom in Bergen vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven verschillen per regio in Limburg).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: welkomstpremie RENDO Netwerken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. zonne-energie, bodemwarmte, biomassa, waterkracht, windenergie veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Daarnaast, alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan kolen, aardgas, aardolie, steenkool (vuile stroom). Het verbranden van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie Oudendijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot is minimaal. Switchen naar windenergie? Selecteer een energieleverancier met groene windstroom. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Bergen

Zonnestroom is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnecellen, en installeer zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische stoffen als tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Bergen.

groene-stroom-bergen

Een energieneutrale woning in Bergen rond december 2022

Via deze webpagina vergelijk je uitgebreide details over groene stroom Bergen. De vraag is, hoezo stroom afnemen, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een verwaarloosbare of geen energielasten bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Bergen zien we steeds meer. Zo’n huis implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

De stroomconsumptie verminderen is mogelijk door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van energie. Bijvoorbeeld “meer truien en dekens gebruiken” en een teil gebruiken voor de afwas. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepomp (ketel). In de winter koop je stroom in bij het energieleverancier. Evengoed, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Atag, AWB, Nefit, Vaillant of Remeha) uitgesloten. De klassieke hr-ketel kun je dan enkel inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) nuttigt warmte uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem zet dit om naar naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jouw appartement en douchewater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Bergen is duur. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te plaatsen. Daarnaast verklein je de uitstoot van CO2 en bespaar jij op energienota. De totaalprijs varieert tussen €3200 tot +/- €6800. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Kloosterhaar afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle leveranciers. Unieke partijen als Qurrent, Pure Energie, Powerpeers, Eneco, Greenchoice, Van de Bron maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken spot jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Bergen actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zeer eenvoudig. De bedoeling is: je bestaande verbintenis stopzetten en vervolgens een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom behoeft geen complexe acties. Jouw toekomstige leverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Bergen fors lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die daardoor voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Met behulp van onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van beschikbare abonnementen ontdek je hieronder vaak bestelde stroompakketten. Update: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Op basis van onze groene stroom checker ontdek je snel welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Bergen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingen voor elektriciteit en gas.