Loading...

Groene stroom Kloosterhaar Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van schone, stabiele bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, biomassa, zon. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kunnen jullie binnen no-time alle groene energieleveranciers in Kloosterhaar vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Scroll meteen naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Kloosterhaar en check de recente ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Kloosterhaar

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Kloosterhaar vergelijken (december 2023)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap detecteer je alle groene maatschappijen. Is groene stroom / energie prijziger dan grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidies en royale cash-back acties is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Gelijk groene stroom in Kloosterhaar vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen schommelen per woongebied in Overijssel).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het voorstel dat je wensen dekt. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Fenor korting.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere bio, bodem, zon, water, aarde veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 is minimaal. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan kolen, steenkool, petroleum, aardolie (grijze energie). Het verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een groene leefomgeving? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Vind alles uit over groene energie Limburg vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Ga voor een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Kloosterhaar

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en ga voor zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbranden van organische natuur resten zoals resten uit de tuin. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Hardenberg.

groene-stroom-kloosterhaar

Een energieneutrale woning in Kloosterhaar rond december 2023

Door middel van onze website lees je uitgebreide toelichting op groene stroom Kloosterhaar. Alleen, waarom zou ik stroom afnemen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met nauwelijks tot geen energierekening duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Kloosterhaar is een wens van vele. Zo’n woning kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

De elektra consumptie verminderen is te realiseren door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met je verbruik. Onder andere gebruik alleen A++ producten” en de gevels isoleren. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In de winter zul je elektriciteit inkopen bij een energiebedrijf. Niettemin, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de welbekende gasgestookte ketel (zoals Atag, Intergas, Nefit, Vaillant of AWB) verboden. De huidige CV-ketel op gas mag je dan enkel vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) onttrekt de warmte uit de lucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat transformeert de koude lucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw huis en water om te gebruiken. Deze setup werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Kloosterhaar kan duur uitvallen. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk te installeren. Tevens beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op stroomkosten. De prijs schommelt tussen €4000 t/m €6200. Met behulp van de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Son en Breugel afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle bedrijven. In het bijzonder maatschappijen als Pure Energie, Van de Bron, Qurrent, Eneco, Powerpeers, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken check je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Kloosterhaar voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel makkelijk. Twee acties zijn belangrijk: jullie actuele levering stopzetten en vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Je volgende maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer schappelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Kloosterhaar aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. D.m.v. onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van huidige contracten tref je onderstaand vaak bestelde energiepakketten. Opmerking: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door de groene stroom vergelijker zie je onmiddellijk welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Kloosterhaar vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingen voor stroom en gas.