Loading...

Groene stroom Langedijke Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van schone, duurzame bronnen zoals aardwarmte, zon, wind, biomassa, bodemwarmte. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in juli 2024. Dit is beduidend toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt geproduceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Middels de duurzame energie checker kun je spoedig alle groene energieleveranciers in Langedijke vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Check daarvoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Langedijke of doorzoek de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Langedijke

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Langedijke vergelijken (juli 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder vergelijk je de best matchende groene maatschappijen. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. reguliere stroom? Dit is niet het geval! Via subsidies voor duurzame energie en royale cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Direct groene stroom in Langedijke vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven zijn weer anders per postcode in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement wat je interessant vindt. Maak een keuze voor het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: RENDO Netwerken welkomstkorting juli 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aarde, bio, bodem, zon, wind zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. steenkool, aardgas, aardolie, petroleum (grijze elektriciteit). De verbranding van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een beter milieu? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Amsterdam Zuidoost vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Selecteer een maatschappij met groene windstroom. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Langedijke

Energie van de zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonnekracht, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door het verbranden van organische dingen als afval van landbouw. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Ooststellingwerf.

groene-stroom-langedijke

Een energieneutrale woning in Langedijke rond juli 2024

Met behulp van deze website bekijk je nuttige details over groene stroom Langedijke. De vraag is, waarom nog elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een appartement met nauwelijks tot geen energiekosten bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Langedijke wil natuurlijk iedereen. Deze woningen kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

De consumptie van elektriciteit verlagen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met energie. Denk aan “het huis verwarmen met kookwarmte” en eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw maatschappij. Aan de andere kant, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de welbekende hr-ketel (Atag, Vaillant, Intergas, AWB of Remeha) niet meer toegestaan. De welbekende mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en voor warm tapwater. We spreken dus over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt warmte uit de buitenlucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat transformeert dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van jouw appartement en douchewater. Het systeem werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Langedijke is kostbaar. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos toe te passen. Overigens beperk je het negatieve CO2 effect en bespaart men op energielasten. De inkoopprijs ligt in de range tussen de €3500 tot +/- €6100. Met behulp van de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Susteren afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Met name partijen zoals Qurrent, Greenchoice, Powerpeers, Van de Bron, Engie, Pure Energie focussen hierop. Op basis van je postcode tref je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Langedijke beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gepiept. Wat je moet doen is: het huidige contract stopzetten en uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen benodigt geen verdere actie van jou kant. Jouw aanstaande aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aanlokkelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Langedijke aantrekkelijker als je het afzet tegen enkele jaren geleden. We zien meer en meer klanten die om deze reden switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door gebruik te maken van de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van beschikbare pakketten ontdek je hierna veel gekozen stroompakketten. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Dankzij onze groene stroom checker detecteer je moeiteloos welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Langedijke vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en stroom.