Loading...

Groene stroom Voorhout Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van milieuvriendelijke, stabiele bronnen als zon, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, wind. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel beter voor het milieu dan grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kan jij snel alle groene energieleveranciers in Voorhout vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Scroll meteen naar het stukje over energieneutraal wonen in Voorhout of bekijk de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Voorhout

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Voorhout vergelijken (december 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Aansluitend detecteer je de best matchende groene aanbieders. Is groene energie duurder i.v.m. normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Binnen een paar minuten groene stroom in Voorhout vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven zijn weer anders per regio in Zuid-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: energie-aanbieder Liander.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als waterkracht, bodemwarmte, windenergie, zonne-energie, aardwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Daarbij komt, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. kolen, aardolie, petroleum, aardgas (vuile stroom). De verbranding van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Langedijke vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect is minimaal. Stap jij over op windenergie? Ga voor een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Voorhout

Onze zon is een bron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnekracht, en bestel boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene stroom checker de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organisch afval zoals hout en gft-afval. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Teylingen.

groene-stroom-voorhout

Een energieneutrale woning in Voorhout rond december 2022

Door middel van deze webpagina ontdek je nuttige informatie over groene stroom Voorhout. Maar, waarom nog elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan genereren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energiekosten classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Voorhout zien we steeds meer. Dit soort huizen realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie reduceren.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie reduceren bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op je verbruik. Onder andere gebruik uitsluiten A+ apparaten” en gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler of een warmtepomp (ketel). In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie leverancier. Echter, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke verwarmingsketel (als Nefit, AWB, Atag, Remeha of Vaillant) verboden. De “gewone” gasgestookte ketel kun je dan enkel omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) neemt energie uit de buitenlucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem zet de koude lucht om in naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor de opwarming van je huis en het tapwater. Het product heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Voorhout kan veel geld kosten. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk te plaatsen. Trouwens, ook verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op kosten van energie. De kostprijs ligt zo tussen de €3200 t/m €7300. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Ellewoutsdijk afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. In het bijzonder leveranciers als Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie, Eneco, Van de Bron, Qurrent verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode zie je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Voorhout aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg simpel. De bedoeling is: je lopende abonnement annulerenen aansluitend een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jullie volgende aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best aanlokkelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Voorhout een stuk lager dan enkele jaren geleden. We horen van veel gezinnen die mede hierdoor overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Geholpen door onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van huidige pakketten bekijk je in het overzicht hieronder veel gekozen contracten. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie check check je probleemloos welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Voorhout vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en deals voor stroom en gas.