Loading...

Groene stroom Ellewoutsdijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd middels schone, toekomstbestendige bronnen als wind, bodemwarmte, zon, aardwarmte, waterkracht. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in oktober 2022. Het is veel schoner in vergelijking met grijze stroom dat wordt voortgebracht door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. D.m.v. de duurzame energie check kan je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Ellewoutsdijk vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Ellewoutsdijk en overweeg de recente duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Ellewoutsdijk

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Ellewoutsdijk vergelijken (oktober 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Nadien check je de meest populaire groene aanbieders. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidieregelingen en royale welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Ellewoutsdijk vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woonplaats in Zeeland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windturbines of zonneweides.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Dat kan zijn een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: abonnementen van Budget Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als zon, bodem, wind, bio, water zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardgas, aardolie, steenkool, petroleum (vuile elektriciteit). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een groene leefomgeving? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Susteren vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Ellewoutsdijk

Energie van de zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene stroom checker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische stoffen als afval van landbouw. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Borsele.

groene-stroom-ellewoutsdijk

Een energieneutrale woning in Ellewoutsdijk rond oktober 2022

Met behulp van deze webpagina vind je uitgebreide uitleg over groene stroom Ellewoutsdijk. Interessant, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan produceren. Een appartement met een beperkte of geen energiekosten classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Ellewoutsdijk is onderwerp van gesprek. Een huis als dit bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte minimaliseren.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

De energieconsumptie laag houden doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met energie. Onder andere een goede thermoskan gebruiken” en korter douchen. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een boiler of een warmtepompsysteem. In koude periodes heb je wel stroom nodig van een aanbieder. Daartegenover, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de klassieke gasgestookte ketel (zoals AWB, Nefit, Intergas, Remeha of Vaillant) niet langer toegestaan. De “oude” cv-ketel kun je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Feitelijk is dit een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) onttrekt de warmte uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp verandert dit naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van jouw woning en water om te gebruiken. De warmtepomp kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Ellewoutsdijk is duur. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Niet al te duur, en zonder moeite toe te passen. Overigens verminder jij de uitstoot van CO2 en besparen jullie op de energierekening. De aanschafprijs schommelt tussen €3500 t/m €6300. Dankzij de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Nieuwlande afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle leveranciers. In het bijzonder partijen als Greenchoice, Powerpeers, Eneco, Qurrent, Pure Energie, Engie bieden deze service. Via jullie adresgegevens ontdek jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Ellewoutsdijk operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. De bedoeling is: jouw lopende verbintenis beëindigen en uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen aan de woning. Je nieuwe leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Ellewoutsdijk aantrekkelijker in vergelijking met een paar jaar terug. We horen van veel families die hierom oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Op basis van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende energie-abonnementen vind je bijgaand toonaangevende stroom abonnementen. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie check bekijk je eenvoudig welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Ellewoutsdijk vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor stroom en gas.