Loading...

Groene stroom Nieuwlande Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van milieuvriendelijke, stabiele bronnen als bodemwarmte, waterkracht, zon, wind, aardwarmte. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk duurzamer in vergelijking met grijze elektra dat wordt gegenereerd door middel van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Door de duurzame energie check kun je spoedig alle groene energieleveranciers in Nieuwlande vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Scroll meteen naar de details aangaande energieneutraal wonen in Nieuwlande en check de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Nieuwlande

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Nieuwlande vergelijken (december 2022)? Begin direct met de energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Dan check je de meest relevante groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidieregelingen en aantrekkelijke cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Direct groene stroom in Nieuwlande vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven verschillen per woonplaats in Drenthe).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windturbines of zonne-energie.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het voorstel met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Leon Zeewolde prijzen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aarde, bodem, wind, zon, bio vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Vergeet niet, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met kolen, petroleum, aardgas, aardolie (vuile energie). Het gebruik van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Ook interessant: groene energie De Kiel vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Switch naar een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Nieuwlande

Zonnestroom is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van energie van de zon, en investeer in zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Hoogeveen.

groene-stroom-nieuwlande

Een energieneutrale woning in Nieuwlande rond december 2022

Via onze website check je alle details over groene stroom Nieuwlande. De vraag is, waarom zou ik stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energiekosten bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Nieuwlande wordt steeds populairder. Zo’n huis realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Jullie huis redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie minimaliseren bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Bijvoorbeeld “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en draai geen warm programma als dit niet nodig is. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw aanbieder. Niettemin, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, AWB, Vaillant, Remeha of Atag) uitgesloten. De klassieke mono cv-ketel kun je dan enkel inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) onttrekt de energie uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jullie huis en gebruikswater. Het apparaat kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Nieuwlande kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite toe te passen. Tevens minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op energienota. De aanschafprijs ligt tussen de €3600 tot €7300. Via de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Westzaan afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Unieke partijen als Engie, Greenchoice, Powerpeers, Qurrent, Van de Bron, Eneco bieden deze service. Op basis van je postcode spot je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Nieuwlande aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is niet ingewikkeld. De bedoeling is: het actuele levering ontbinden en daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. De volgende energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weschappelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Nieuwlande fors lager dan de beginperiode. We zien meer en meer mensen die om deze reden oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van verschillende energiecontracten vergelijk je onderstaand vaak bestelde contracten. Info: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door de groene stroom vergelijker check je eenvoudig welke leveranciers duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Nieuwlande vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor elektra en gas.