Loading...

Groene stroom De Kiel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met behulp van milieubewuste, onuitputbare bronnen als zon, bodemwarmte, wind, aardwarmte, biomassa. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker in vergelijking met grijze energie dat wordt voortgebracht d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Middels de duurzame energie checker kan jij vlug alle groene energieleveranciers in De Kiel vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in De Kiel en snuffel tussen de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in De Kiel

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in De Kiel vergelijken (december 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend check je de best matchende groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Helemaal niet! Middels subsidies voor groene stroom en interessante welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in De Kiel vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen variëren per postcode in Drenthe).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het contract wat jullie geschikt vinden. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: ervaringen NLE.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere wind, zon, bio, bodem, water zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. En wat je niet mag vergeten, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan steenkool, kolen, petroleum, aardolie (vuile stroom). Het verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Sassenheim vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Switch naar een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie De Kiel

De zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van energie van de zon, en neem boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Coevorden.

groene-stroom-de-kiel

Een energieneutrale woning in De Kiel rond december 2022

Met deze website detecteer je nuttige info over groene stroom De Kiel. Echter, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan produceren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energielasten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in De Kiel wint aan interesse. Deze woningen bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie reduceren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op energie. O.a. “nemen van ledverlichting” en een waterkoker gebruiken om warm water te koken. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een boiler of een warmtepomp installatie. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij je energie-aanbieder. Niettemin, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Nefit, Remeha, AWB, Atag of Vaillant) verbannen. De huidige verwarmingsketel kun je dan enkel omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) benut de warmte uit de buitenlucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van je appartement en douchewater. Deze setup werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in De Kiel is duur. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te installeren. Daarnaast verminder jij schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op energielasten. De totaalprijs ligt zo tussen de €3300 – €6000. Geholpen door de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Maarssen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. In het bijzonder partijen als Engie, Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron, Eneco, Qurrent verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode zie jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in De Kiel aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is kinderspel. De beste manier: het actuele abonnement opzeggen en natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jouw toekomstige leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie De Kiel aantrekkelijker in verhouding tot enkele jaren geleden. We horen van veel families die om deze reden overstappen naar deze vorm van schone energie. Geholpen door de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van diverse abonnementen vind je hieronder de meest populaire stroomcontracten. Let op: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie check vergelijk je snel welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen De Kiel vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor stroom en gas.