Loading...

Groene stroom Maarssen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als biomassa, zon, waterkracht, bodemwarmte, wind. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is significant milieuvriendelijker dan grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd via fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. D.m.v. de groene stroom vergelijker kun je à la minute alle groene energieleveranciers in Maarssen vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Maarssen en check de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel Nederlanders en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Maarssen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Maarssen vergelijken (juni 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna vind je de relevante groene leveranciers. Is groene energie kostbaarder i.v.m. grijze elektra? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstpremies is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Direct groene stroom in Maarssen vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven verschillen per regio in Utrecht).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het aanbod dat je wensen dekt. Kies meteen voor het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Westland Infra gas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zonne-energie, aardwarmte, windenergie, bodemwarmte, biomassa zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Bovendien, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot steenkool, aardgas, aardolie, kolen (grijze elektra). Het verbranden van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een schonere wereld? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Bergen vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Maarssen

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonnestroom, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de vergelijkingstool de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door de verbranding / gassing van organische materialen als groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Stichtse Vecht.

groene-stroom-maarssen

Een energieneutrale woning in Maarssen rond juni 2024

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl lees je handige informatie over groene stroom Maarssen. Maar, waarom nog betaalde stroom gebruiken, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een verwaarloosbare of geen energierekening noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Maarssen zien we steeds meer. Zo’n huis realiseren jullie op de volgende manier:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het verbruik van energie reduceren doe je door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Onder andere gebruik niet de standby modus” en doe je wasmachine zo vol mogelijk. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In de winter heb je wel stroom nodig van je aanbieder. Desondanks, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de welbekende hr-ketel (Vaillant, Atag, Nefit, Remeha of Intergas) niet langer toegestaan. De welbekende mono cv-ketel kun je dan enkel omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Feitelijk is dit een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt warmte uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie vormt dit om naar naar geschikte warmte voor het verwarmen van jouw woning en kraanwater. Het apparaat werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Maarssen kan veel geld kosten. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en simpel te plaatsen. Daarbij reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op kosten van energie. De prijs ligt tussen de €3100 tot +/- €7400. Mede door de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Varik afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Vooral bedrijven zoals Pure Energie, Powerpeers, Qurrent, Van de Bron, Greenchoice, Engie bieden deze service. Via jullie adresgegevens tref je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Maarssen beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is niet ingewikkeld. Twee acties zijn belangrijk: jullie bestaande pakket stopzetten en aansluitend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen aan de woning. De aanstaande maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Maarssen fors lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat consumenten die daardoor voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Door gebruik te maken van onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van diverse energiecontracten tref je hieronder veel gekozen energiepakketten. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check detecteer je moeiteloos welke pakketten “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Maarssen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor gas en stroom.