Loading...

Groene stroom Varik Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door middel van milieuvriendelijke, stabiele bronnen als biomassa, zon, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in september 2022. Dit is beduidend duurzamer als je het afzet tegen grijze energie dat wordt voortgebracht d.m.v. fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Dankzij de duurzame energie checker kan jij à la minute alle groene energieleveranciers in Varik vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Varik of bekijk de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Varik

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Varik vergelijken (september 2022)? Gebruik onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Hierna check je de best matchende groene energie-aanbieders. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Probleemloos groene stroom in Varik vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven zijn weer anders per woonplaats in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het pakket met de beste voorwaarden. Onder andere het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energiebedrijf E.ON.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als windenergie, zonne-energie, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Daarbij komt, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot steenkool, petroleum, kolen, aardgas (grijze energie). De verbranding van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Vind alles uit over groene energie Kloosterhaar vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is minimaal. Stap jij over op windenergie? Ga voor een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Varik

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonnekracht, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organische materialen als groente-, fruit- en tuinafval. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Neerijnen.

groene-stroom-varik

Een energieneutrale woning in Varik rond september 2022

Op deze pagina vind je handige info over groene stroom Varik. De vraag is, waarom nog betalen voor stroom, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een beperkte of geen energienota markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Varik wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

De stroomconsumptie minimaliseren is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Veel gehoord is “kouder douchen” en zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij je aanbieder. Desondanks, als je te veel opwekt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” hr-ketel (Nefit, Atag, Intergas, AWB of Remeha) uitgefaseerd. De “oude” hr-ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Een typisch voorbeeld van een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) nuttigt warmte uit de buitenlucht. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor de opwarming van je woning en het tapwater. Deze setup kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Varik kan duur uitvallen. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en simpel toe te passen. Daarbij beperk je het negatieve CO2 effect en besparen jullie op maandelijkse energielasten. De inkoopprijs ligt in de range tussen de €3800 en €7400. Dankzij de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Duiven afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Unieke aanbieders zoals Eneco, Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers, Qurrent bieden deze service. Door je postcode in te vullen tref jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Varik operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gepiept. Wat je moet doen is: je bestaande abonnement beëindigen en nadien een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jullie volgende energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker aanlokkelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Varik aantrekkelijker in verhouding tot jaren geleden. We zien meer en meer gezinnen die daardoor kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door gebruik te maken van onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van enkele pakketten vergelijk je hierna toonaangevende contracten. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check bekijk je rap welke aanbieders “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Varik vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en deals voor elektra en gas.