Loading...

Groene stroom Westzaan Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met behulp van reine, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, waterkracht, biomassa, zon, aardwarmte. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in september 2023. Het is veel schoner wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gecreëerd via fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Aan de hand van de groene stroom vergelijker kan jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Westzaan vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Spring dan direct naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Westzaan en check de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Westzaan

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Westzaan vergelijken (september 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder detecteer je alle beschikbare groene maatschappijen. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Helemaal niet! Met behulp van subsidieregelingen en forse welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Snel groene stroom in Westzaan vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van regio in Noord-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het voorstel met de beste voorwaarden. Maak een keuze voor het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: verbruik Vandebron.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, windenergie, biomassa veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Vergeet niet, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan petroleum, steenkool, aardolie, kolen (grijze elektra). De verbranding van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Maarssen vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Selecteer een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Westzaan

Zonnestroom is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnekracht, en investeer in zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische materialen als etensresten. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Zaanstad.

groene-stroom-westzaan

Een energieneutrale woning in Westzaan rond september 2023

Door middel van deze website check je praktische info over groene stroom Westzaan. Maar, waarom eigenlijk betalen voor stroom, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een beperkte of geen energierekening classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Westzaan zien we steeds meer. Zo’n huis bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jullie appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra minimaliseren is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met stroom. Onder andere de verwarming omlaag doen” en je gaskachel goed onderhouden en ventileren. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler of een warmtepomp. In het najaar en winter neem je stroom af bij jouw leverancier. Echter, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de traditionele hr-ketel (AWB, Nefit, Intergas, Vaillant of Atag) verboden. De klassieke mono cv-ketel mag je dan slechts omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt energie uit de buitenlucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem zet dit om naar naar bruikbare warmte voor de opwarming van jouw huis en kraanwater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Westzaan is kostbaar. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en gemakkelijk toe te passen. Tevens verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op energienota. De totaalprijs ligt tussen de €3400 – €7300. Met behulp van de ruime ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Gerkesklooster afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle bedrijven. Unieke maatschappijen zoals Greenchoice, Engie, Qurrent, Powerpeers, Pure Energie, Van de Bron maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen zie je direct welke groene stroom aanbieders in Westzaan actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. Twee acties zijn belangrijk: je lopende abonnement annulerenen nadien een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Je aanstaande leverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg uitnodigend. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Westzaan fors lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn veel consumenten op basis daarvan oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van diverse pakketten ontdek je bijgaand enkele pakketten. Opmerking: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie check achterhaal je moeiteloos welke pakketten duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Westzaan vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en welkomstacties voor gas en elektra.