Loading...

Groene stroom Haaksbergen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door gebruik te maken van milieubewuste, stabiele bronnen als aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, waterkracht, zon. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in november 2022. Het is een stuk toekomstbestendiger vergeleken met grijze stroom dat wordt opgewekt middels fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aanbod met echte groene energie is enorm toegenomen. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Haaksbergen vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Scroll meteen naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Haaksbergen en check de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is meestal niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Haaksbergen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Haaksbergen vergelijken (november 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Aansluitend check je de meest populaire groene stroomleveranciers. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. normale stroom? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidies voor groene stroom en interessante welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Gemakkelijk groene stroom in Haaksbergen vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Overijssel).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Zoek het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonneweides.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het abonnement wat je interessant vindt. Bijvoorbeeld het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: actie Pure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals zon, bio, wind, water, aarde zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardgas, kolen, steenkool, aardolie (grijze elektra). Het gebruik van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een beter milieu? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Vind alles uit over groene energie Voorhout vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Switch naar een energiemaatschappij met groene windstroom. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Haaksbergen

Zonne-energie is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonne energie, en investeer in boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de vergelijkingstool de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische dingen als etensresten. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Haaksbergen.

groene-stroom-haaksbergen

Een energieneutrale woning in Haaksbergen rond november 2022

Middels deze pagina lees je belangrijke details over groene stroom Haaksbergen. Alleen, waarom nog betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Haaksbergen wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte minimaal houden.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

De elektra consumptie beperken is mogelijk door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van energie. Onder andere gebruik niet de standby modus” en elektrische apparaten niet op stand-by laten staan. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler plus een warmtepomp. In de winter heb je wel stroom nodig van je maatschappij. Echter, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de gebruikelijke hr-ketel (Remeha, Atag, Vaillant, Nefit of Intergas) niet meer toegestaan. De huidige verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Het is dus een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) benut de energie uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem zet dit om naar naar praktische warmte voor de opwarming van jullie appartement en gebruikswater. Het product kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Haaksbergen kan duur uitvallen. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk te installeren. Trouwens, ook verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op de energierekening. De investering ligt in de range tussen de €3500 tot €7300. Via de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Oudemirdum afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle aanbieders. Specifieke partijen zoals Van de Bron, Powerpeers, Pure Energie, Engie, Greenchoice, Qurrent verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens check jij snel welke groene stroom aanbieders in Haaksbergen beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gedaan. Twee acties zijn belangrijk: jullie bestaande contract stopzetten en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vergt geen complexe acties. Jullie aanstaande energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg verleidelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Haaksbergen een stuk lager dan de beginperiode. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die daardoor oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Met behulp van onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van huidige contracten bekijk je bijgaand toonaangevende energiecontracten. Info: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker detecteer je nu welke pakketten duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Haaksbergen vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en contracten voor elektra en gas.