Loading...

Groene stroom Oudemirdum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels schone, onuitputbare bronnen als waterkracht, zon, wind, bodemwarmte, biomassa. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen duurzamer als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt geproduceerd middels fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie wordt steeds beter. Met behulp van de duurzame energie check kun jij meteen alle groene energieleveranciers in Oudemirdum vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Check daarvoor de details aangaande energieneutraal wonen in Oudemirdum en check de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Oudemirdum

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Oudemirdum vergelijken (december 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder detecteer je de meest relevante groene energie-aanbieders. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Eenvoudig groene stroom in Oudemirdum vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven variëren per woonplaats in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het contract wat je interessant vindt. Kies meteen voor het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Allure Energie voor gas en licht.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld biomassa, waterkracht, zonne-energie, bodemwarmte, windenergie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot kolen, petroleum, aardolie, aardgas (vuile elektra). Het toepassen van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Ellewoutsdijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Switch naar een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Oudemirdum

Onze zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Kies ook voor zonne energie, en kies voor boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene energie checker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente De Friese Meren.

groene-stroom-oudemirdum

Een energieneutrale woning in Oudemirdum rond december 2022

Met deze pagina vind je handige details over groene stroom Oudemirdum. Interessant, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een huis met een lage of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oudemirdum is een wens van vele. Een woning als dat implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je appartement redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit minimaliseren is te realiseren door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Veel gehoord is “niet alle radiatoren open zetten” en de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij je maatschappij. Aan de andere kant, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “oude” hr-ketel (Intergas, Vaillant, Atag, Nefit of Remeha) niet langer toegestaan. De klassieke verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Feitelijk is dit een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) profiteert van energie uit de lucht buiten. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie appartement en gebruikswater. Deze setup werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Oudemirdum is prijzig. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Voordelig, en eenvoudig toe te passen. Trouwens, ook verminder jij de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op de energierekening. De prijs varieert tussen €2900 tot +/- €6400. Mede door de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Noord-Holland afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle bedrijven. Vooral maatschappijen zoals Pure Energie, Greenchoice, Powerpeers, Qurrent, Van de Bron, Eneco verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert lees jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Oudemirdum voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gedaan. Het stappenplan is: het huidige abonnement beëindigen en daarna een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jullie nieuwe energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Oudemirdum flink lager in verhouding tot een paar jaar terug. We zien meer en meer klanten die hierom overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Met behulp van de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van verschillende energiecontracten vind je hieronder toonaangevende stroom abonnementen. Aantekening: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie checker ontdek je zonder problemen welke van deze contracten “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Oudemirdum vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en deals voor stroom en gas.