Loading...

Groene stroom Noord-Holland Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van niet vervuilende, onuitputbare bronnen als biomassa, bodemwarmte, zon, aardwarmte, wind. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is significant schoner in vergelijking met grijze energie dat wordt gefabriceerd op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie groeit snel. Aan de hand van onze groene energie check kun jij meteen alle groene energieleveranciers in Noord-Holland vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Noord-Holland of bekijk de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Noord-Holland

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Noord-Holland vergelijken (december 2023)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap bekijk je de relevante groene leveranciers. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies voor groene stroom en forse welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Gelijk groene stroom in Noord-Holland vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom variëren per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het contract dat bij jou past. Opties zijn het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: gas van Essent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. waterkracht, bodemwarmte, zonne-energie, windenergie, biomassa vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Daarbij komt, deze alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardolie, aardgas, kolen (grijze stroom). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een schonere lucht? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Ook interessant: groene energie Nieuwlande vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Switch naar een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Noord-Holland

Energie van de zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnestroom, en installeer zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische stoffen als etensresten. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Noord-Holland.

groene-stroom-noord-hollland

Een energieneutrale woning in Noord-Holland rond december 2023

Door middel van onze website ontdek je uitgebreide uitleg over groene stroom Noord-Holland. Maar, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een verwaarloosbare of geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Noord-Holland is een wens van vele. Een woning als dat bewerkstellig je via het volgende model:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

Het energieverbruik laag houden is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op stroom. Dan kun je denken aan “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en zet de koelkast precies waterpas. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energieleverancier. Niettemin, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de welbekende gasgestookte ketel (zoals Remeha, Atag, Nefit, Intergas of AWB) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) profiteert van energie uit de buitenlucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie converteert dit naar praktische warmte voor de opwarming van je huis en water om te gebruiken. Het apparaat werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Noord-Holland is kostbaar. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig toe te passen. Overigens reduceer je de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op energielasten. De prijs varieert tussen €3500 t/m €7000. Dankzij de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Herpt afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle leveranciers. Unieke bedrijven als Van de Bron, Qurrent, Engie, Pure Energie, Powerpeers, Greenchoice faciliteren dit. Via jullie adresgegevens tref jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Noord-Holland aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De bedoeling is: jullie bestaande levering beëindigen en vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jouw toekomstige energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg verleidelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Noord-Holland flink lager in verhouding tot de beginperiode. Er zijn veel families die mede hierdoor overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. D.m.v. de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van diverse pakketten ontdek je hierna vaak bestelde abonnementen. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie checker bekijk je onmiddellijk welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Noord-Holland vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor stroom en gas.