Loading...

Groene stroom Diever Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, zon, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is significant milieuvriendelijker vergeleken met grijze elektra dat wordt gefabriceerd d.m.v. fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie groeit snel. Door de groene stroom vergelijker kan je meteen alle groene energieleveranciers in Diever vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Diever en overweeg de actuele duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Diever

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Diever vergelijken (september 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens ontdek je alle groene stroom aanbieders. Is groene energie hoger geprijsd dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Door subsidies vanuit de overheid en hoge cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Direct groene stroom in Diever vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen zijn weer anders per regio in Drenthe).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het contract dat bij jou past. Ga voor een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: beoordeling De Vastelastenbond.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere waterkracht, bodemwarmte, windenergie, biomassa, aardwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardgas, steenkool, kolen (vuile elektriciteit). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een beter milieu? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Sinderen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Interesse in windenergie? Stap over naar een maatschappij met groene windstroom. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Diever

De zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en investeer in zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene stroom checker de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door het verbranden van organische dingen als akkerbouw afval. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Westerveld.

groene-stroom-diever

Een energieneutrale woning in Diever rond september 2022

Aan de hand van deze webpagina bekijk je handige uitleg over groene stroom Diever. Maar, waarom zou ik betalen voor stroom, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een lage of geen energienota beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Diever zien we steeds meer. Deze woningen realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra laag houden is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van energie. Dan kun je denken aan “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepompsysteem. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het leverancier. Echter, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de welbekende verwarmingsketel (als Nefit, AWB, Remeha, Vaillant of Intergas) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan enkel inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt warmte uit de lucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem transformeert de koude lucht naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp transformeert dit naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van je woning en water om te gebruiken. Het apparaat werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Diever is prijzig. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en probleemloos te installeren. Overigens beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op energienota. De investering ligt tussen de €3700 en €7400. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Meteren afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle bedrijven. In het bijzonder maatschappijen zoals Pure Energie, Greenchoice, Eneco, Van de Bron, Qurrent, Engie bieden deze service. Door te adres te gebruiken lees jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Diever actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zeer eenvoudig. De beste manier: jullie huidige contract stopzetten en aansluitend een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jouw aanstaande energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Diever sterk verlaagd als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn veel huizeneigenaren die om deze reden neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van enkele abonnementen tref je hieronder toonaangevende pakketten. Opmerking: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker check je spoedig welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Diever vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor stroom en gas.