Loading...

Groene stroom Sinderen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt via milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, biomassa, wind, bodemwarmte, zon. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is een stuk milieuvriendelijker in vergelijking met grijze elektra dat wordt opgewekt op basis van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie is enorm toegenomen. Dankzij de duurzame energie checker kun je probleemloos alle groene energieleveranciers in Sinderen vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Sinderen of bekijk de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Sinderen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Sinderen vergelijken (december 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Dan ontdek je alle beschikbare groene stroomleveranciers. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies voor groene stroom en forse cash-back acties is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Sinderen vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven variëren per woonplaats in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het voorstel met de beste voorwaarden. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: energie via Engie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bio, wind, zon, water, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot is minimaal. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardgas, petroleum, steenkool, kolen (grijze elektra). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Heerhugowaard vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Sinderen

De zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar energie van de zon, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene energie checker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door het branden / vergissen van organische materialen als mest en maïs. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Oude IJsselstreek.

groene-stroom-sinderen

Een energieneutrale woning in Sinderen rond december 2023

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl check je nuttige uitleg over groene stroom Sinderen. De vraag is, waarom eigenlijk stroom afnemen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een bescheiden of geen energierekening bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Sinderen is onderwerp van gesprek. Zo’n huis kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De elektra consumptie verlagen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Voorbeelden zijn “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en de gordijnen dicht doen. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp installatie. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij jullie energie-aanbieder. Echter, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de klassieke verwarmingsketel (als Atag, Vaillant, AWB, Remeha of Intergas) verboden. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan alleen omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) haalt warmte uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp converteert dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie huis en kraanwater. Het apparaat werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Sinderen is kostbaar. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en gemakkelijk te installeren. Bovendien verlagen jullie de uitstoot van CO2 en besparen jullie op stroomkosten. De totaalprijs schommelt tussen €3200 t/m €6400. Via de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Born afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle maatschappijen. Unieke organisaties zoals Powerpeers, Engie, Pure Energie, Greenchoice, Qurrent, Eneco verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode ontdek je spoedig welke groene stroom aanbieders in Sinderen voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg simpel. Wat je moet doen is: jullie actuele pakket beëindigen en aansluitend een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen aan de woning. De nieuwe energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Op het moment zijn prijzen van groene energie Sinderen flink lager dan een paar jaar terug. Er zijn steeds meer gezinnen die om deze reden kiezen voor deze vorm van schone energie. Geholpen door de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van enkele abonnementen tref je bijgaand de meest populaire stroom abonnementen. Update: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check ontdek je snel welke aanbieders “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Sinderen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor gas en elektra.