Loading...

Groene stroom Heerhugowaard Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals biomassa, aardwarmte, zon, bodemwarmte, wind. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend schoner vergeleken met grijze stroom dat wordt geproduceerd door middel van fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie wordt steeds beter. D.m.v. de groene stroom vergelijker kan jij direct alle groene energieleveranciers in Heerhugowaard vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Heerhugowaard en overweeg de recente ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal amper duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Heerhugowaard

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Heerhugowaard vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna bekijk je alle beschikbare groene bedrijven. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze elektriciteit? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies en royale welkomstbonussen is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Vandaag nog groene stroom in Heerhugowaard vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra variëren per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het contract wat je interessant vindt. Opties zijn een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Innova Energie contract december 2023.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zon, bio, aarde, bodem, water vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met aardolie, steenkool, petroleum, kolen (vuile elektra). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Waterlandkerkje vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Kies voor een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Heerhugowaard

Energie van de zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnekracht, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie vergelijker de optie “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische dingen als groente-, fruit- en tuinafval. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Heerhugowaard.

groene-stroom-heerhugowaard

Een energieneutrale woning in Heerhugowaard rond december 2023

Aan de hand van deze webpagina vind je belangrijke uitleg over groene stroom Heerhugowaard. De vraag is, waarom eigenlijk betalen voor stroom, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een lage of geen energielasten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Heerhugowaard wordt steeds populairder. Dit soort huizen bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie stabiliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op je verbruik. Bijvoorbeeld “de verwarming omlaag doen” en zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepomp installatie. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van je leverancier. Daartegenover, wanneer je overhoud kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de klassieke CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Remeha, Vaillant, AWB of Nefit) niet meer toegestaan. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan enkel inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) benut de warmte uit de lucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie verwerkt dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van jouw appartement en water om te gebruiken. Het apparaat heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Heerhugowaard kan duur uitvallen. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te installeren. Daarnaast verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op energielasten. De totaalprijs ligt zo tussen de €4200 en €7200. Mede door de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Purmerend afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. In het bijzonder organisaties als Qurrent, Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie, Engie, Powerpeers faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert spot jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Heerhugowaard actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. De bedoeling is: jouw lopende contract opzeggen en vervolgens een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jullie aanstaande maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker aanlokkelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Heerhugowaard flink lager in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer mensen die hierom overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Geholpen door de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van diverse abonnementen vind je bijgaand veel gekozen abonnementen. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door de duurzame energie checker vind je vlug welke maatschappijen “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Heerhugowaard vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en kortingen voor gas en stroom.