Loading...

Groene stroom Waterlandkerkje Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, waterkracht, biomassa, aardwarmte, wind. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend schoner vergeleken met grijze energie dat wordt geproduceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Door gebruik te maken van de duurzame energie check kun jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Waterlandkerkje vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Waterlandkerkje of doorzoek de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Waterlandkerkje

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Waterlandkerkje vergelijken (december 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daaropvolgend bekijk je de beste groene bedrijven. Is groene energie / stroom kostbaarder dan grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Door subsidieregelingen en hoge welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Eenvoudig groene stroom in Waterlandkerkje vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven zijn weer anders per regio in Zeeland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het abonnement wat jullie geschikt vinden. Dat kan zijn het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: maandelijkse kosten MAIN Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere aarde, zon, wind, bodem, water zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Het goede nieuws is, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardolie, steenkool, kolen, aardgas (grijze elektriciteit). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Zoek ook naar groene energie Limmen vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Ga voor een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Waterlandkerkje

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonnecellen, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie checker de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische dingen als mest en maïs. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Sluis.

groene-stroom-waterlandkerkje

Een energieneutrale woning in Waterlandkerkje rond december 2023

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl check je praktische uitleg over groene stroom Waterlandkerkje. Interessant, hoezo betalen voor stroom, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met nauwelijks tot geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Waterlandkerkje wint aan interesse. Zo’n huis bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Je appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie stabiliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Onder andere haal opladers uit het stopcontact” en zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw aanbieder. Alleen, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de oude en vertrouwde verwarmingsketel (als AWB, Atag, Intergas, Remeha of Nefit) niet meer toegestaan. De “gewone” verwarmingsketel mag je dan slechts vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Een typisch voorbeeld van een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) neemt warmte uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat converteert dit naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van je huis en kraanwater. De installatie werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Waterlandkerkje kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk te plaatsen. Bovendien reduceer je de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op de energiekosten. Het tarief varieert tussen de €3000 tot €6100. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Franeker afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle leveranciers. In het bijzonder bedrijven zoals Qurrent, Greenchoice, Van de Bron, Engie, Powerpeers, Pure Energie zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens zie je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Waterlandkerkje voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. Twee acties zijn belangrijk: je lopende verbintenis ontbinden en natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vereist geen complexe acties. De volgende energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Waterlandkerkje aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die daardoor voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Middels de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende energiepakketten ontdek je onderstaand toonaangevende stroomcontracten. Belangrijk: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Dankzij onze groene energie check detecteer je simpelweg welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Waterlandkerkje vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor gas en elektra.