Loading...

Groene stroom Limmen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. milieuvriendelijke, stabiele bronnen als zon, biomassa, bodemwarmte, wind, waterkracht. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker vergeleken met grijze stroom dat wordt opgewekt door middel van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie groeit snel. Dankzij onze groene energie check kan jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Limmen vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Bekijk hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Limmen of doorzoek de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Limmen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Limmen vergelijken (mei 2024)? Start met onze energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Aansluitend vergelijk je de relevante groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom prijziger dan grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Middels subsidieregelingen en royale welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Direct groene stroom in Limmen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom schommelen per regio in Noord-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod met de beste voorwaarden. Onder andere een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Pure Energie actietarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. water, aarde, bio, wind, zon vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Het goede nieuws is, alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. petroleum, steenkool, aardgas, aardolie (grijze elektriciteit). De verbranding van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Zoek ook naar groene energie Banholt vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Kies voor een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Limmen

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnecellen, en kies voor boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene stroom checker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische materialen als akkerbouw afval. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Castricum.

groene-stroom-limmen

Een energieneutrale woning in Limmen rond mei 2024

Op deze webpagina detecteer je uitgebreide uitleg over groene stroom Limmen. Echter, hoezo stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een appartement met een bescheiden of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Limmen is onderwerp van gesprek. Zo’n woning bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik minimaal houden.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

Het gebruik van elektra beperken is mogelijk door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Denk aan “haal opladers uit het stopcontact” en de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp. In de winter neem je stroom af bij het energiemaatschappij. Daarentegen, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “oude” gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Intergas, Nefit, AWB of Atag) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan enkel inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Een typisch voorbeeld van een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) neemt warmte uit de omgevingslucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verandert dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van je appartement en gebruikswater. Het apparaat kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Limmen is kostbaar. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en zonder moeite te installeren. Bovendien reduceer je schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. Het tarief ligt zo tussen de €2900 tot +/- €7700. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Tricht afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Unieke aanbieders zoals Engie, Qurrent, Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie, Eneco verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken ontdek jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Limmen aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is een eitje. Twee acties zijn belangrijk: je bestaande contract stopzetten en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vraagt niet om complexe acties. De volgende energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg aantrekkelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Limmen fors lager wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn steeds meer gezinnen die mede hierdoor kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Op basis van onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van verschillende abonnementen tref je in het overzicht hieronder toonaangevende stroomcontracten. Info: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker bekijk je onmiddellijk welke contracten daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Limmen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.