Loading...

Groene stroom Banholt Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met reine, stabiele bronnen als zon, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, wind. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2024. Vele malen beter voor het milieu vergeleken met grijze stroom dat wordt gecreëerd met fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Op basis van de groene stroom vergelijker kan jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Banholt vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Banholt of bekijk de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is in de regel verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Banholt

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Banholt vergelijken (mei 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Hierna vind je de relevante groene aanbieders. Is groene energie kostbaarder i.v.m. normale stroom? Helemaal niet! Door subsidies voor groene stroom en forse welkomstpremies is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Zonder problemen groene stroom in Banholt vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra variëren per regio in Limburg).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: voordelig tarief Qwint.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aarde, zon, water, wind, bodem vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot steenkool, petroleum, kolen, aardgas (vuile elektra). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een schonere lucht? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Vind alles uit over groene energie Oostwold vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Kies voor een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Banholt

Onze zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnecellen, en bestel zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene stroom checker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische stoffen als rioolslib. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Eijsden-Margraten.

groene-stroom-banholt

Een energieneutrale woning in Banholt rond mei 2024

Met deze webpagina check je uitgebreide details over groene stroom Banholt. Alleen, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energiekosten betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Banholt wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik verminderen.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

Het energieverbruik reduceren is mogelijk door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met stroom. Veel gehoord is “de oven efficiënt gebruiken” en stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp. In koude periodes koop je stroom in bij jullie maatschappij. Evengoed, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de klassieke cv-ketel (van Atag, Vaillant, AWB, Intergas of Nefit) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan alleen vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Een typisch voorbeeld van een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt warmte uit de lucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van jouw appartement en water om te gebruiken. Het systeem heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Banholt vergt een hele investering. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te installeren. Overigens minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en bespaart men op de energiekosten. De prijs ligt in de range tussen de €4300 – €7400. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Jouswier afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle leveranciers. Unieke bedrijven als Van de Bron, Pure Energie, Qurrent, Eneco, Engie, Powerpeers verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens spot jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Banholt operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Het stappenplan is: je actuele pakket ontbinden en vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. Jullie volgende energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg uitnodigend. Op het moment zijn prijzen van groene energie Banholt aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn veel klanten die om deze reden switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. D.m.v. onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van huidige energiecontracten tref je bijgaand de meest populaire stroom abonnementen. Let op: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker vind je snel welke maatschappijen “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Banholt vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en elektra.