Loading...

Groene stroom Hoogeveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, biomassa, wind. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in november 2022. Het is significant milieuvriendelijker vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Door de groene stroom vergelijker kunnen jullie à la minute alle groene energieleveranciers in Hoogeveen vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Hoogeveen en overweeg de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Hoogeveen

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Hoogeveen vergelijken (november 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Verder ontdek je de beste groene energiemaatschappijen. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. grijze energie? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Eenvoudig groene stroom in Hoogeveen vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra variëren per woonplaats in Drenthe).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het voorstel dat bij jou past. Opties zijn het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Essent 3 jaar contract november 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. aardwarmte, zonne-energie, biomassa, bodemwarmte, windenergie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Daarnaast, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan kolen, steenkool, aardgas, petroleum (grijze stroom). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een schonere wereld? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Witteveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Ga voor een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Hoogeveen

Zonne-energie is het type energie die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonne energie, en investeer in zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Hoogeveen.

groene-stroom-hoogeveen

Een energieneutrale woning in Hoogeveen rond november 2022

Aan de hand van deze pagina check je uitgebreide toelichting op groene stroom Hoogeveen. De vraag is, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan produceren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energienota typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hoogeveen wint aan interesse. Dit soort huizen bereiken jullie op de volgende manier:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie verlagen.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het energieverbruik verminderen doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Veel gehoord is “gebruik alleen A++ producten” en laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp. In koude periodes heb je wel stroom nodig van je energieleverancier. Niettemin, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de oude en vertrouwde verwarmingsketel (als Remeha, Intergas, AWB, Nefit of Vaillant) verbannen. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas kun je dan enkel inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) haalt warmte uit de lucht buiten. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat verandert dit naar toepasbare warmte voor de verwarming van je appartement en gebruikswater. Deze setup werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Hoogeveen is duur. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en eenvoudig toe te passen. Trouwens, ook verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De prijs schommelt tussen €3300 en €7400. Via de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Santpoort afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Specifieke maatschappijen als Pure Energie, Van de Bron, Eneco, Qurrent, Engie, Greenchoice verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen achterhaal jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Hoogeveen beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg gemakkelijk. Twee acties zijn belangrijk: jullie bestaande verbintenis ontbinden en hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. Je aanstaande energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Hoogeveen fors lager dan de introductieprijs. We horen van veel gezinnen die daarom overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van enkele contracten tref je hieronder vaak bestelde pakketten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie check check je eenvoudig welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Hoogeveen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.